реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У Седневі як на Валу

Седнів не лише мальовничий куточок Чернігівського району, селище з давнім цікавим історичним минулим, а й відоме як містечко народних майстрів, умільців, художників, роботящих і творчих людей, які відчувають красу. Цьогоріч, як і декілька років поспіль, відбулося Всеукраїнське літературно-мистецьке свято “Седнівська осінь”. Організатори свята подбали щоб гості відчули красу не тільки відчули красу Седнівських краєвидів, а й більше дізналися про Седнів-туристичний, історичний, духовний.

Гості мали можливість цього року відвідати унікальну Седнівську ГЕС.

До мистецького свята депутати, селищної ради разом головою М.О.Шевчиком підтримали пропозиції щодо виготовлення та встановлення інформаційних стендів про Георгіївську та Покровську козацькі церкви (фото Стефана Таранушенка 1928 року), “Седнівська фортеця” (використано матеріали дослідника фортець Чернігівщини Олександра Бондаря), “Спортивна гордість Чернігівського району”, “Седнів туристичний”. До Дня незалежності України седнівці урочисто відкрили в центрі селища відновлений пам’ятник Т.Г.Шевченку, який чекав цього з 2010 року, коли біля садиби Лизогубів з’явився новий пам’ятник.

Сподіваюсь, що депутати селищної ради з розумінням підтримають й інші пропозиції, зокрема щодо наближення Седнева до рівня туристичного, передбачивши відповідне фінансування на наступний рік.

Андрій КУРДАНОВ



Теги:Лизогуби, Седнів, фестиваль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar