реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Путіна здають нерви: призначив соцопитування щодо Криму

Президент РФ Володимир Путін доручив провести соцопитування населення в Криму та Севастополі перш ніж укладати контракт на постачання електроенергії.
Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає УНН з посиланням на ТАСС.


"Президент (Росії - ред.) доручив терміново звернутися до одного з провідних професійних агентств для того, щоб провести соціологічне опитування населення Криму і Севастополя з наступних питань. Перше питання: чи підтримуєте ви, чи ні укладення комерційного контракту з Україною на постачання частини електроенергії в Крим і Севастополь, якщо в ньому буде зазначено, що Крим і Севастополь є частиною України ", - сказав міністр РФ.

Він нагадав, що саме таке формулювання хоче прописати в контракті Україна, і Росія з ним не згодна.

"Друге питання: чи готові ви до тимчасових труднощів, пов'язаних з незначними перебоями енергопостачання протягом найближчих 3-4 місяців", - сказав О.Новак.

За його словами, президент РФ вважає правильним провести опитування, перш ніж приймати остаточне рішення щодо укладення або неукладення контракту.

При цьому він додав, що брак обсягів електроенергії у Криму буде компенсуватися за рахунок дизельгенераторів.

"Якщо українська влада не продовжать контракт на тих умовах, які були в 2015 році, ця ситуація може призвести до того, що ще протягом кількох місяців енергопостачання буде незабезпечено в повному обсязі та порядку 10-15% дефіциту електроенергії буде покриватися за рахунок дизель-генераторних установок, або будуть вводиться тимчасові графіки енергопостачання споживачів в перебігу декількох годин", - зазначив він.

Російський міністр зазначив, що півострів забезпечений електроенергією з урахуванням перетоків з єдиної енергетичної системи на рівні 80-85%.



Теги:забезпечення електроенергією, російсько- українська війна, російська окупація, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar