реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Прилуках буде військова адміністрація?

Міська голова Прилук, що у Чернігівський області, просить запровадити у місті військову адміністрацію. Наразі там досі не ухвалили бюджет на 2023 рік.Про це повідомила Прилуцька міська рада.

«11 сесій міської ради протягом всього минулого року було заблоковано через те, що депутати від партій "Рідний дім", "Наш край" та "Слуга народу" не приходили на засідання. Як результат — і цьогорічний бюджет Прилук не прийнятий. Усі сфери господарювання — під загрозою колапсу», — йдеться у повідомленні.

Тож 31 січня Попенко та керівники комунальних підприємств прийшли до голови Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса, щоб звернутися через нього до президента Володимира Зеленського, аби він втрутився у ситуацію та ввів в Прилуках військову адміністрацію.

«Планувалася сесія минулого тижня, на 10-ту годину ранку, планувалося винести понад 60 питань (…) але сесія не відбулась», — сказала міська голова, цитує «Суспільне». Таким чином ставлениця "Батьківщини" і персонально Валерія Дубіля визнала, що нездатна налагодити нормальне життя міста і неспроможна керувати міською радою.

Як зазначив Чаус, без ухваленого бюджету нема коштів на харчування дітей у садках та школах, компенсацію різниці в тарифах перевізникам, забезпечення базових потреб медичних та соціальних закладів.

«Є звернення щодо введення військової адміністрації. Сама процедура нова. Однак фахівці ОВА вже її вивчали, зокрема в контексті прифронтових громад. Втім, варто ще раз її проаналізувати з урахуванням сьогоднішньої заяви», — сказав він.



Теги:Прилуки, Батьківщина, Валерій Дубіль, В'ячеслав Чаус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar