реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У Новій Басані вшанували пам"ять жертв Голодомору

14 листопада, у день пам’яті безсрібників і чудотворців Косьми та Даміана Асійських і матері їхньої прп. Феодотії(ІІІ ст.), одне з престольних свят відзначала парафія Вознесіння Господнього с. Нова Басань Бобровицького району (теплий храм, який знаходиться поруч з величним Вознесенським освячений на честь святих Косьми та Даміана). У цей день урочисте богослужіння очолив у храмі Вознесіння Господнього єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон.

Перед Божественною літургією відбулося освячення нового престолу, який був споруджений на зміну старому за бажанням парафії. На свято до Нової Басані прибула група паломників з Києва, а організатором паломництва виступила парафія преп. Миколи Святоші, яка проводить регулярні паломництва про святим місцям України та християнського світу.

Також цього дня відбулося освячення хреста в молитовну пам’ять про українців, що стали жертвами геноциду сталінської тоталітарної системи, який встановлений стараннями київських мистецтвознавців Романа та Тетяни Сосновських. І ця подія відбулася зовсім не випадково, адже у цьому селі загинуло багато невинних людей як від голодомору, так і від інших репресій безбожної влади.

Прес-служба Чернігівської єпархії




Теги:Храм, ІЛАРІОН, хрест, Нова Басань, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar