реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

У Ніжині запрацює аеропорт?

Міністр інфраструктури України заявляє, що для розвитку регіональних аеропортів критично важливим є залучення туди бюджетних авіакомпаній.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням презентацію “Авіаційна транспортна стратегія України до 2030 року”.

Відзначається, що необхідно розвивати аеродроми Гостомель, Житомир, Ніжин і Біла Церква для лоукост-перевезень пасажирів до Києва і прилеглих населених пунктів.

“Розширення сегмента доступних авіаперевезень є запорукою розвитку авіаційної галузі. Лоукости або авіакомпанії, які готові працювати в низькому ціновому сегменті, – ключові фактори, які будуть стимулювати розвиток регіональних аеропортів, а також супутньої транспортної інфраструктури в Україні”, – заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

“Лоукости – це не трагедія для аеропорту, а шанс наростити обсяги перевезень, збільшити надходження від неавіаційної діяльності, поліпшити туристичну привабливість регіону і, як наслідок, стимулювати його економічний розвиток”, – додав він.

Міністр зазначив, що стратегія розвитку місцевих аеропортів передбачає їх державну підтримку – уряд прийняв рішення про виділення коштів на ремонт ЗПС аеропортів в Чернівцях, Одесі та Вінниці.



Теги:Ніжин, Володимир Омелян, аеродроми


Читайте також



Коментарі (0)
avatar