реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Ніжині вшанували інгушського просвітитетля

У Ніжинському університеті (Україна) вшанували пам'ять інгушського етнографа і просвітителя Чахі Ахрієва, який навчався в цьому вузі в 70-і роки XIX століття. Про це "Кавказ.Реаліі" розповів декан філологічного факультету університету Олександр Забарний.

За його словами, ініціатором заходу стало чеченське земляцтво Києва, представники якого звернулися до ректорату з проханням провести зустріч зі студентами. "Чеченці розповіли про Ахрієва, який навчався в Ніжині в ті часи, коли наш вуз був юридичним ліцеєм, - повідомив декан. - Особисто для мене, як і для колег, це було новиною, ім'я нашого інгушського випускника нам не було відомо".

Київська організація "Діаспора чеченського народу" подарувала Ніжинському університету книги про діяльність Ахрієва і запропонувала вченій раді встановити меморіальну дошку.

Чаха Ахрієв народився на території нинішнього Джейрахського району. В ході Кавказької війни був узятий російськими військами в заручники. Навчався в Ставропольській гімназії та в Ніжинському юридичному ліцеї. За народовольчу діяльність був відправлений російською владою на територію сучасного Азербайджану і Грузії, де служив чиновником на різних посадах.






Теги:Чечня, Ніжин, Інгушетія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar