реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Ніжині буде червоно- чорний прапор

Ніжинська міська рада вирішила затвердити «Положення про зміст, опис та порядок використання червоно-чорного прапора». Разом із тим у документі зазначені дати, пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті борців за незалежність України. У ці дні червоно-чорний прапор використовується обов’язково.

Червоно-чорний прапор є уособленням боротьби за волю України. Чорний колір символізує українську землю, а червоний — кров борців за свободу та незалежність України. Він являє собою прямокутне полотнище зі співвідношенням сторін 2:3. Прапор складається з двох рівновеликих горизонтальних смуг: червоної зверху та чорної внизу.

— Червоно-чорний прапор вивішуються на окремій щоглі перед будинком Ніжинської міської ради поруч із державним прапором України та прапором м. Ніжина. Його також можуть використовувати установи, організації, підприємства, об’єднання громадян м. Ніжина, — йдеться в рішенні Ніжинської міської ради.

Червоно-чорний прапор використовується:

— у дні державних та місцевих свят;

— під час проведення урочистих церемоній та урочистих заходів;

— під час проведення акцій, зібрань та інших заходів.

При одночасному піднятті чи вивішуванні Державного прапора України та інших прапорів, останні не повинні перевищувати за розмірами Державний прапор України й розміщуються справа від нього.

Перелік дат, пов’язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті борців за незалежність України під час яких обов’язково використовується червоно-чорний прапор.



Теги:Ніжинська міська рада, червоно- чорний прапор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar