реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

У чому СБУ звинувачує Медведчука?

В офіційному повідомленні прес- служби СБУ про обмін Віктора Медведчука на українських воїнів, що перебували в російському полоні, йдеться про те, що Медведчук дав усні необхідні для суду покази. В чому ж його звинувачують?

прес- служба СБУ: "Нагадаємо, що Віктору Медведчуку раніше повідомлено про підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 (сприяння терористичній організації) та ч.1 ст.438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що Медведчук, діючи за попередньою змовою з тодішніми Президентом України, міністром енергетики та вугільної промисловості та іншими особами, починаючи з листопада 2014 року, узгодив з учасниками терористичних організацій «л/нр» та організував постачання ними вугілля з тимчасово окупованих територій. Тим самим – сприяв фінансуванню терористів.

Зібрано вичерпні докази (покази свідків, телефонні розмови, висновки експертиз, речові докази) причетності й вини В.Медведчука та інших підозрюваних в особливо тяжких злочинах проти України.

В іншому кримінальному провадженні встановлено, що Медведчук передав представникам російських спецслужб відомості про місце розташування військового підрозділу ГУР МО, його приховану бойову підготовку, особовий склад тощо. Це завдало шкоди обороноздатності України.

Окрім того, Віктор Медведчук у листопаді 2020 року взяв активну участь у розробці антиукраїнського проекту «Промінь», завданням якого було посилити вплив спеціальних служб країни-агресора на політичну ситуацію в Україні.

Також Медведчук вчинив низку протиправних дій проти України в інтересах рф, направлених на розграбування національних цінностей (нафти та газу) вартістю понад 38 млрд грн у тимчасово окупованому Криму.

Слід відзначити, що наразі майно Медведчука та його дружини заарештовано. Зокрема, мова йде про:

30 земельних ділянок площею понад 144 га;

72 одиниці нерухомого майна (будинки, квартири, гаражі, споруди);

2 яхти, вартість однієї з яких близько 200 млн євро;

24 транспортні засоби;

1 залізничний вагон;

корпоративні права 25-ти підприємств;

316 одиниць коштовних картин, годинників, ваз тощо".



Теги:Віктор медведчук, фсб, зрадники України, СБУ, Оксана Марченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar