реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Чернігові вшанували гетьмана України Івана Мазепу

20 березня 2012 року у Чернігові громадськість спільно з Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній» відзначили 373-у річницю від дня народження гетьмана України Івана Мазепи.
Чернігівська обласна організація Української народної партії вшанувала видатного українського державника покладанням квітів до пам’ятника славетному Мазепі на древньому чернігівському Валу.

Відправив молебень за упокій славетного сина українського народу І. Мазепи отець Євген Орда, священик Української православної церкви Київського Патріархату.

До дня народження Івана Мазепи у Борисоглібському соборі відбувся урочистий культурно-мистецький захід за участю Академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського. У ньому взяли участь представники туристичних фірм та засобів масової інформації, котрі найбільш плідно співпрацювали з Національним заповідником «Чернігів стародавній» – організатором заходу.

В Чернігові про його покровительство та благодійництво гетьмана України Івана Степановича Мазепи нам нагадують величний Свято-Троїцький кафедральний собор, барокова споруда Колегіуму, а в Борисоглібському соборі – вишукана срібна іконостасна царська брама. Ці перлини духовної спадщини – продовження традиції благодійництва, започаткованої давньоруськими князями та продовженої гетьманом Іваном Мазепою.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП


















Коментарі (0)
avatar