реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Чернігові вимагали відставки Табачника. Фото

Чернігівські студенти провели акцію протесту проти освітньої політики уряду Азарова та вимагали звільнення міністра освіти Дмитра Табачника.

З півсотні чернігівських студентів, об’єднаних громадською організацією «Дія» та «Третя Позиція», провели ходу від обласної ради до обласного управління освіти. Наприкінці акції, біля управління, студенти провели мітинг та передали свої вимоги.
«Український студенте! Ми не повинні допустити спроби перекласти фінансові затрати держави у сфері освіти на плечі студентів та їхніх батьків. Як довго ми будемо терпіти антистудентську політику Табачника!? Через пасивність більшості студентів та викладачів бажання Табачника і компанії зростають – нещодавно «міністром абразаванія» була озвучена вимога, що передбачає позбавлення статусу «університету» навіть чимало державних ВНЗ.
Також слід згадати українофобські вислови самого Дмитра Табачника.
Ми, студенти Чернігова, вимагаємо

- збільшення кількості бюджетних місць;
- залучення неурядових студентських організацій до обговорення проблем, які стосуються студентів;
- припинення зростання цін на проживання в гуртожитку;
- припинення спроб матеріального визиску;
- припинення переслідування студентів за свою активну громадську позицію;
- відставки міністра Дмитра Табачника через постійну непрофесійність та некомпетентність у галузі освіти»;
Також у листівках, що поширювали серед перехожих, які не всі розуміли з прагнень студентів, йшлося застереження і про те, що існують провокатори з урядових студентських організацій. Вони контролюються керівництвом ВНЗ. Окрім того, ліворадикальні, анархо-комуністичні угрупування намагаються привласнити тему «студентської солідарності».

Олександр ЯСЕНЧУК









Коментарі (0)
avatar