реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

У Чернігові відбувся перший Регіональний інноваційний форум

Про компанії Apple та Facebook, які починали відповідно з гаража та кімнати в гуртожитку, нагадав учасникам форуму голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко. А чернігівці мають кращі умови – свідченням чого стали переможці у сфері інновацій. Перше місце отримало прилуцьке ТОВ «Пожмашина» за розробку проекту «Автоцистерна пожежна». Друге – науковці чернігівського інституту сільськогосподарської мікробіології за розробку біологічного препарату Хетомік, який позиціонують як ефективний засіб захисту рослин від збудників хвороб. І третє – Ніжинський агротехнічний інститут за розробку визначення вмісту калійних та нітрогенвмісних поживних речовин у ґрунті електрорезонансним способом. Переможці отримали грошові премії – від 9,6 тисяч гривень до 5,7 тисяч. Всього було на конкурс подано 14 робіт.

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко нагадав, що в області 14 наукових установ, працюють майже 700 науковців, 10 відсотків промислових підприємств запроваджують інновації. «Тож головне: віра в себе! Не зупиняйтесь і вас чекає успіх!» - наголосив очільник виконавчої влади області.

Знаковою подією форуму стало підписання меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Чернігівською облдержадміністрацією та Державною інноваційною фінансово – кредитною установою (на фото). Заступник голови правління установи Яна Підлісна сказала: ««Якщо у вас є інноваційні та інвестиційні проекти, стартапи, скейлапи, або ти хочеш рухатися і стати інноватором – будь ласка, до нас! Щоб подати проект на розгляд, вам навіть не потрібно приїздити до столиці. Достатньо зайти на офіційний сайт. І хочу вас запевнити, що наша установа дійсно працює, потрібно тільки до нас звернутися. До речі, приємно, що у вас дуже активна ОДА, вони відкривали всі двері. Дякуємо, що не сидите на місці, акумулюєте ідеї і надихаєте свою громаду, створюючи подібні майданчики».

Перспективи Чернігівщини підкреслюють і здобутки викладачів та студентів Чернігівського державного технологічного університету: на вулицях міста можна побачити і металеві конструкції на зупинках, і економічне освітлення будівель, які є їх розробками. Минулого року університет отримав 8 мільйонів інвестиційних гривень на інноваційні розробки. Заклад бере участь у 17 міжнародних проектах.
"Голос України"

Фото прес- служби Чернігівської ОДА



Теги:Чернігівський технологічний, інноваційний форум, ніжинський аграрний інститут, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar