реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

У Чернігові судять бійців АТО за побиття командирів, що знущалися

Апеляційний суд області звільнив з-під варти під особисте зобов’язання солдата 13 батальйону територіальної оборони Олександра Артюшенка - одного із підозрюваних у побитті офіцерів у Гончарівському Чернігівського району. Таке рішення сьогодні ухвалила колегія суддів під головуванням слідчого судді Юрія Мельниченка.

Нагадаємо, інцидент у військовій частині стався ввечері 4 листопада. За попередніми даними, від 15 до 20 солдатів 13 батальйону територіальної оборони, перебуваючи у нетверезому стані побили командира та заступника начальника штабу військової частини.

Наступного дня свідки впізнали 4х підозрюваних: братів Олександра та Євгена Косовців, Олександра Кладкевича та Олександра Артюшенка – усі родом з селища Михайло-Коцюбинське Чернігівського району.

Трьох з них суд на час слідства випустив з СІЗО під заставу та особисте зобов’язання селищного голови. Під вартою продовжує перебувати Євген КосовЕць. Усім підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.
Поки що триває слідство, яке веде військова прокуратура.

За словами адвоката Олега Костюка, солдатів хочуть зробити крайніми: обвинувачення навіть не провело експертизу на вміст алкоголю у крові затриманих. Затримали їх також незаконно.

До того ж, до відповідальності намагалися притягнути ще одного солдата, який у день бійки взагалі не був у розташуванні частини. Чому не затримали та не встановили інших підозрюваних у побитті – також невідомо.

Інцидент стався ввечері, коли вже було темно, а підозрюваних упізнали свідки, а не потерпілі. Родичі бійців кажуть: таким чином хлопцям нібито хочуть помститися за те, що ті вимагали ротації 13 батальйону.

До того ж, обвинувачення не бере до уваги психологічний стан солдатів, які півроку провели на фронті.
Представник військової прокуратури Євген Копитець давати коментарі відмовився.

Олексій ДОЩОВИЙMy WebPageВисокий вал



Теги:АТО, Гончарівське, 13 батальйон, UltraISO — программа для редактиров


Читайте також



Коментарі (0)
avatar