реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

У Чернігові суд може зобов’язати ТВК перерахувати бюлетені по виборам депутатів міськради

Незважаючи на те, що рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 31 жовтня про скасування постанов Чернігівської міської виборчої комісії про перерахунок «недійсних» бюлетенів не набрало законної сили, під шаленим незаконним тиском команди Соколова і К на членів ТВК Чернігівська міська виборча комісія прийняла вночі з 31 жовтня на 1 листопада від районних виборчих комісій протоколи про підсумки голосування по виборах депутатів Чернігівської міської ради без перерахування недійсних бюлетенів.
І це при тому, що при перерахунку тільки 8 виборчих дільниць Деснянською ТВК, яке було зірване регіоналами, було виявлено 2 дійсних бюлетеня у пакетах з недійсниии бюлетенями та інші невідповідності протоколам ДВК про підрахунок голосів.

Варто звернути увагу на те, що Деснянською районною ТВК для перерахунку були визначені виборчі дільниці, де вірогідність фальсифікації при підрахунку голосів була маловірогідною, бо ці ДВК очолювали не представники від О.Соколова, «Опоблоку» і «Нашого краю», а їх опоненти.
Більш того, Деснянська районна ТВК, всупереч закону і здоровому ґлузду, під тиском регіоналів відмовилась складати уточнені протоколи, а міська ТВК цьому не завадила.

Таким чином, за попередніми даними підрахунку голосів на місцевих виборах 2015 року до Чернігівської міської ради проходять представники від 7 партійних списків.
Крім усіх 5 парламентських партій, що брали участь у перегонах, до міської ради потрапляють представники від партій "Наш край" і "ДемАльянс".

Ось попередні результати підрахунку голосів по виборах депутатів Чернгівської міської ради:

"Наш край" - 23,19 % (12 мандатів).

БПП "Cолідарність" - 17,51% (9 мандатів).

ВО"Батьківщина" - 12,48% (7 мандатів).

"Самопоміч" - 8,82 % (5 мандатів).

РПЛ - 6,06% (3 мандати).

"ДемАльянс" - 5,19% (3 мандати).

"Опоблок" - 5,01% (3 мандати).
Отже, через подолання "Опоблоком" 5-відсоткового бар"єру по мандату втрачають "Наш край", "БПП "Солідарність" і РПЛ.

Три опозиційні позапарламентські партії, яких підтримали майже 13% голосів, не отримали жодного мандата. А саме:
ВО "Свобода" - 4,59%.
"Громадянська позиція" - 4,09%.
"УКРОП" - 4,26%.
До речі, саме ці позапарламентські партії мають незначне представництво в ДВК і ТВК. Натомість, в ДВК найбільше представників мають команди Соколова і К та БПП "Солідарність".

Це означає, що в разі виявлення дійсними хоча б декілька десятків «недійсних» бюлетенів дійсними при повторному перерахунку голосів «Опоблок» не подолає 5% бар’єр. Внаслідок цього по додатковому мандату отримають політичні партії «Наш край», БПП "Cолідарність" та Радикальна партія Олега Ляшка, а «Опоблок» залишиться без мандатів.

Переконаний, є усі підстави будь-якому суб’єктам виборчого процесу негайно звернутися до Чернігівського окружного суду з позовом про перерахунок усіх недійсних бюлетенів і навіть взагалі про перерахунок усіх бюлетенів. Водночас у суду є всі підстави для забезпечення позову заборонити Чернігівській міській виборчій комісії офіційно оприлюднювати сумнівні результати виборів до Чернігівської міської ради.

В протилежному випадку до нового складу Чернігівської міської ради потрапляє "Опоблок", тобто у міській раді залишається уся стара "комуноригівська гвардія" на чолі з мером О.Соколовим і колишнім секретарем ради О. Шереметом, підсилена П. Вовком.

І останнє.

Якщо ніхто з суб"єктів виборчого процесу не звернеться з позовом до суду або зі скаргою до ЦВК, а більшість членів трьох ТВК у порушення присяги не ухвалять рішення про перерахунок бюлетенів, чернігівці мають підставі вважати обрання депутатів від "ОПОблоку" сфальшованим.

Сергій СОЛОМАХА





Коментарі (0)
avatar