реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові придбають 9 квартир для переміщених осіб

З минулого року діє в обласному центрі міська програма придбання у комунальну власність територіальної громади житла для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам. На сесії Чернігівської міської ради до цієї програми були внесені зміни і доповнення, які стосуються загального обсягу фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, оскільки змінився показник опосередкованої вартості спорудженого житла у Чернігівській області . Крім того, змінилася кількість сімей (осіб), які на цей час перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб у виконавчому комітеті Чернігівської міської ради та не забезпечені житлом. Наразі у Чернігові 35 таких родин (всього 75 осіб).

За всі роки дії міської програми на первинному та/або вторинному ринку продажу об’єктів житлової нерухомості планується придбати загалом 35 квартир, в залежності від кількості осіб у сім’ях: однокімнатних квартир - 19; двокімнатних та/або трикімнатних квартир - 16.

У грудні 2021 року вже реалізували перший етап виконання Програми - у комунальну власність придбали 5 квартир (4 – трикімнатні, 1 – двокімнатна). Як розповів начальник відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду Чернігівської міської ради Михайло Католик, цього тижня сім'ї вже заселяються у нове житло.

«У нас був дуже короткий термін для здійснення закупівлі, оскільки лише наприкінці грудня ми отримали кошти. Варіантів для закупівлі загалом було більше двох десятків, але багато з них не відповідали вимогам. Від двох квартир нам довелося відмовитися через те, що вони були у незадовільному технічному і санітарному стані. Ще у кількох випадках була відмова власника в останній момент (знайшов іншого покупця) та власник знаходився за межами країни і не зміг вчасно прибути чи передоручити своє право на продаж. Одна квартира мала судовий спір», - прокоментував він.

Розподіл квартир проходив шляхом жеребкування (на фото). На 2022 рік планується придбання у Чернігові 9 квартир для внутрішньо переміщених осіб. «Очікується, що фінансування цих заходів з державного бюджету відбудеться вже у березні. До цього часу проводитимуться всі необхідні процедури, щоб надання цих квартир людям могло відбутися якомога швидше» - повідомила пресслужба міської ради.



Теги:біженці, російсько - українська війна, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar