реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У Чернігові обговорювали спадщину російського монархіста

У Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Шевченка пройшла міжнародна наукова конференція, присвячена російському церковному діячеві митрополиту Антонію (Храповицькому), що відзначався антиукраїнською позицією.

Конференція була присвячена 80-річчю від дня його кончини та 100-річчю його книги "Догмат Відкуплення". Ініціатором виступив російський монастир у Франції - Ліснинський та секретар маловідомої в нас Російської Істинно Православної Церкви Віталій Шумило.

Митрополит Антоній підтримував Білий рух і став першим першоієрархом Російської зарубюіжної церкви, яка нині стала частиною московського патріархату.

Про митрополита доповідали ректор Таврійського (евакуйованого в Україну з окупованого Криму) Володимир Казарін, благочинна російського емігрантського Леснинського монастиря Єфросинія (Молчанова), доктор культурології із Сербії Предраг Міодраг, головний редактор «Портала-Credo.Ru» Алєксандр Солдатов, емігрантка Марія Фьодорова.

Тема монархії прозвучала у повідомленні Віталія Шумило, секретаря оргкомітету конференции, який, спираючись на спогади Гетьмана України Павла Скоропадського, розповів про епізод із життя митрополита Антонія, коли він пропонував Гетьману помазання на царство.



Теги:Гетьманат Скоропадського, російська монархія, УНР, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
0
1
Тут, кажучи про якесь помазання Гетьмана України Павла Скоропадського, хочуть "примазатися" з російською імперщиною.
І як таке можна було проводити та ще й у Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Шевченка?!
Ніякий він не національний.
avatar
2
Це точно.
avatar