реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

У Чернігові написали історію всієї української естетики

Презентація колективної монографії «Історія української естетичної думки», підготовленої представниками Чернігівської естетичної школи, відбудеться 20 лютого 2014 року. Праця чернігівських авторів є першим такого роду виданням, здійсненим на теренах незалежної України.

В дослідженні розгортається широка історична панорама становлення і розвитку естетичної думки України з часів її прадавнього населення до початку ХХІ століття. Розглянуто основні етапи формування донаукової і наукової естетики, особливості українського естетичного дискурсу в його зв’язках з етнокультурою, мистецтвом, літературно-художньою критикою. Основні ідеї, принципи і понятійний тезаурус української естетичної думки аналізуються в контексті вітчизняних духовних традицій і спільноєвропейського культурного спадку. Видання має майже енциклопедичний характер.

Під час презентації автори-науковці розкажуть про специфіку роботи над колективною монографією, розкриють основний зміст її розділів.

До участі у заході запрошуються науковці, викладачі, аспіранти, студенти гуманітарних і художньо-творчих спеціальностей, журналісти, представники громадськості та всі ті, кого цікавить зазначена тематика.

Початок заходу: 20 лютого 2014 року о 13.30.
Місце проведення: конференц-зал будинку засідань Чернігівської обласної ради за адресою пр-т Миру, 43.



Теги:монографія, ЦППК, українська думка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar