реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові міркували про засади й традиції сучасної незалежності України

Напередодні святкування Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці незалежності України у студії «Мікрофони» Чернігівського обласного молодіжного центру Вікторія Куспекова, ведуча гутірки «30 років Незалежності», співробітниця Чернігівського обласного молодіжного центру, спілкувалася з Сергієм Бутком, регіональним представником Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області.

Що Україна отримала у спадок зі своєї понад тисячолітньої історії, як наш народ довів всьому світові, що він гідний бути державною нацією й мати власну незалежну державу — таке коло питань обговорили під час гутірки.

«Нам з Росії постійно кажуть, що в 1991 році Україні незалежність просто звалилася в руки, що це випадковість. Яка ваша відповідь?», — серед іншого запитала Вікторія Куспекова.

«Ця пропагандистська теза — яскравий і типовий приклад інформаційно-психологічної війни російських імперіалістів проти українського народу та його держави. Так, фактично з кінця 1991 року і до нашого часу велася й ведеться ідеологічна підготовка до відновлення загарбання України Російською Федерацією. 2014 рік та наступні події показали, що в них нічого не вийшло. Боротьба триває до майбутньої остаточної української перемоги. Звичайно, що факти наочно доводять — українці в 1991 році здобули власну державну незалежність у боротьбі. А цьому передували в новітній час історії визвольні змагання з початку XX ст.», — підкреслив Сергій Бутко.


Повний відеозапис гутірки «30 років Незалежності»


Сергій Горобець,
Український інститут національної пам’яті



Теги:молодіжний центр, Чернігів, гутірка, Незалежність, День прапора


Читайте також



Коментарі (0)
avatar