реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чауса доходи зменшилися у 12 разів

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус у щорічній електронній декларації за 2022 рік вказав дві колекції монет, дві автівки загальною вартістю понад 3 мільйони гривень, три квартири та приватний будинок у селі Клочків Чернігівського району.

Його доходи впали у 12 разів, а заощадження в готівці зменшилися.Про це повідомляє Суспільне Чернігів.

Декларація Чауса за 2022 рік в реєстрі НАЗК була опублікована 11 грудня 2023 року. В ній начальник ОВА зазначив, що у 2022 році отримав у 12 разів меншу заробітну плату, аніж у попередньому: 932 тисяч гривень від Чернігівської ОДА проти майже 12 мільйонів гривень від АТ «Укргазвидобування» (де до призначення головою ОДА працював заступником гендиректора із земельних та соціальних питань).

Крім того, В’ячеслав Чаус задекларував пенсію – майже 149,5 тисяч гривень.

Нагадаємо, що з приводу зарплатні, яка на попередньому місці роботи в «Укргазвидобуванні» складала 11 мільйонів на рік, а на посаді голови Чернігівської ОДА буде в рази менша, В'ячеслав Чаус у своєму першому інтерв'ю Суспільному казав, що він має гроші на тому рівні, щоб дозволити собі прийняти таке рішення.

В готівці начальник ОВА задекларував 1,6 мільйона гривень, 155 тисяч доларів та 130 тисяч євро. Це менше у порівнянні із сумами, задекларованими ним за 2021 рік. Тоді Чаус зберігав готівкою 3,5 мільйона гривень, 198 тисяч доларів та 130 тисяч євро.

У власності В'ячеслава Чауса – квартира в Чернігові площею 72 м2, будинок (98 м2) та земельна ділянка (0,12 Га) у селі Клочків. Ще дві квартири – у Києві (46 м2) та Чернігові (44 м2) – записані на його батька. Чаус користується нею з травня 2022 року.

Також Чаус задекларував дві автівки: Volkswagen Touareg 2021 року випуску за майже два мільйони гривень (придбана у вересні 2021-го, після призначення його головою ОДА) та KIA Sorento 2017 року випуску вартістю 1,2 мільйона гривень (належить батьку, оформлена на праві користування).

У декларації начальник ОВА вказав дві колекції монет: ювілейних і пам'ятних монет України, а також монет іноземних держав. Обидві мають екземпляри з дорогоцінних металів. Вартість колекцій не зазначена.



Теги:В'ячеслав Чаус, декларації, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar