реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

У Білорусію з обрізом

Як вже повідомлялось раніше, 27 жовтня 2010 року співробітниками Чернігівської митниці та прикордонниками під час здійснення митно-прикордонного контролю потягу «Сімферополь-Мінськ» на станції «Хоробичі» пункту пропуску «Щорс-Терехівка» у валізі одного з пасажирів було виявлено обріз гвинтівки.

Співробітникам митниці 49-річний громадянин заявив, що переміщує лише особисті речі. Проте, у його дорожній сумці під особистими речами знаходився обріз гвинтівки пристосований для відстрілу малокаліберних патронів (у вигляді пістолету). Працівники митниці склали протокол про порушення митних правил. Гвинтівку вилучили і передали на криміналістичну експертизу. Цього ж дня експертами НДЕКЦ при УМВС України у Чернігівській області було встановлено, що вилучений у громадянина предмет є вогнепальною зброєю. Обріз виготовлений саморобним способом з нарізної гвинтівки Бельгійського виробництва шляхом укорочування ствола та саморобного вкорочення ложі з руків’ям. Обріз придатний для проведення пострілів. Сукупність обставин переміщення вогнепальної зброї вказує на умисність даних дій громадянина.

За фактом незаконного переміщення через кордон вогнепальної зброї начальником Чернігівської митниці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 201 Кримінального кодексу України.






Коментарі (2)
avatar
1
Почему к статье про обрез винтовки приклеена фотка обреза гладкоствольного ружья?
avatar
2
А вот что нашёл модератор, не служивший в армии, то и поставил :))
Спасибо за наблюдательность!
avatar