реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Творять красу. Дерев'яну (фоторепортаж)

Різьблення по дереву -- один із видів національного мистецтва українського народу, який надзвичайно популярний і в Корюківці. Цим мистецтвом із захопленням займається багато корюківських школярів, які відвідують гурток декоративно-прикладного мистецтва.

Корюківський гурток різьблення по дереву має вже більше, ніж 20-літню історію. Увесь цей час беззмінним керівником і духовним наставником юних різьбярів є Леонід Петрович Ковальчук -- людина з щирою душею і золотими руками. «Школу» Ковальчука пройшли сотні юних корюківчан. Окремі з них стали продовжувачами справи свого педагога, інші -- займаються улюбленою справою для себе.

Керівник гуртка розвиває в дітях здібності до конструювання, уміння бачити й розуміти красу, вчить своїх вихованців творчо мислити, працювати в колективі, творчо виконувати будь-яку суспільно-корисну роботу, формує художній смак. Створюючи різьблені композиції, гуртківці засвоюють професійні прийоми обробки деревини, практично знайомляться з фізичними й декоративними властивостями найбільш поширених порід, набувають знань в області узагальнення видимих предметів і явищ, втілюючи їх в декоративні форми та образи.

Леонід Петрович пишається своїми випускниками : братами Данилом і Кирилом Земськовими, Григорієм Олійником, Олегом Андрієнком, Приходьком Костянтином. «Різьбярами зі стажем» може він назвати й Ремесника Святослава, Хобел Сергія, Пилипенка Євгена, Кулько Вадима, Рябця Артема -- відвідують вони гурток не перший рік, тому й їхні роботи милують око досконалістю виконання, вражають своєю довершеністю. Але хлопці не зупиняються на досягнутому, підвищують свою майстерність під керівництвом мудрого наставника.

Не відстають від них і молодші гуртківці -- Кожедуб Сергій, Олійник Тимофій, Мороз Денис, Уткін Владислав, Стельмах Данило, Маховик Сергій, які також подають великі надії. Принагідно хочеться зазначити, що у гуртка різьблення по дереву гостинно відчинені двері для всіх творчих і обдарованих дітей, що хочуть навчитися творити красу своїми руками...

Андрій НАВРОДСЬКИЙ.
Інформація з сайту КРМГО «Альянс 3000»



, ,




Теги:різьблення, декоративно-прикладне мистецтво, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar