реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Турецькі фури росіяни зупиинили біля Сеньківки

Вантажівки із турецькими товарами застрягли між українсько-російським кордоном. Документи у водіїв російські митники не приймають, не пояснюючи причин, ідеться в сюжеті ТСН.

Неофіційно всі розуміють, що зволікання пов'язане зі збитим Туреччиною російським винищувачем Су-24. Однак помста торкнулася людей, які в момент падіння літака вже були в Україні та наближалися до кордону. Під дію неоголошених санкцій потрапили турецькі товари та самі громадяни Туреччини.

Росіяни не оформлюють вантаж румунської вантажівки з водіями-молдаванами, які везуть турецькі овочі. У халепі й українці, які перевозять турецький крам. Так само на митниці розвертають простих турків на легковиках. Але ті бодай можуть швидко повернутися. Далекобійники ж мають чекати офіційних рішень і оформлених документів. Доти ж мусять стояти на нейтральній смузі без можливості заправитися пальним і купити їжі.

"З 25 листопада російська сторона припинила пропуск товарів турецького походження. Офіційного пояснення своєї позиції від російської сторони нам не надходило і пояснень нам не надається", - підтвердив ситуацію помічник керівника Чернігівського прикрдонного загону Валерій Сиводід.

27 вантажівок із турецькими товарами залишаються чекати між пунктами пропуску у Сеньківці та Новими Юрковичами. Своїм колегам водії по рації передали, щоб вони поки що навіть не намагалися оформлювати документи і зупинилися на українській території. Там бодай простіше знайти гарячі обіди і заправити автомобілі.



Теги:Росія - Туреччина, російсько- український кордон, російська агресія, Сеньківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar