реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Три громади обрали ради

В самостійне життя відсьогодні відправились три нові об’єднані територіальні громади на Чернігівщині. Вибори голів та рад стали початком їх фактичної самостійності від районного керівництва.

В найбільшій громаді – Менській, головою обрано представника Радикальної партії Ляшка Геннадія Примакова, діючого міського голову, який підозрюється правоохоронцями в отриманні хабаря. Проте суд через процесуальні затягування так досі і не розпочався.

Найбільше депутатів – по 12 тут матимуть Радикальна партія Ляшка та «Наш край». Також будуть представлені Блок Петра Порошенка, «Батьківщина» і Аграрна партія. Прохідний бар’єр не подолали «Відродження», «Опозиційний блок» та «Самопоміч».

Вибори в Менській ОТГ супроводжувалися численними порушеннями виборчого законодавства, про що повідомляв Комітет виборців України.

У Козелецькій ОТГ перемогу на виборах міського голови здобула представниця Аграрної партії Олена Дмитренко,яка досі була головою районної ради, а нинішній селищний голова, про підтримку якого заявили «Батьківщина» та «Наш край», вибори програв. В Комарівській ОТГ Борзнянського району перемогу святкує Юрій Кантур, якого підтримував «Наш край».

Про відвертий підкуп виборців говорили багато учасників виборчих перегонів в Козелецькій громаді. Називалася конкретна сума – 200 гривень. Один виборець навіть порвав купюру, заявивши про підкуп. Про порушення кримінальних справ наразі невідомо. Учасник виборчого процесу в Козельці розповів історію, коли навіть мати кандидата від «Свободи», заявила, що голосуватиме за кандидата, який дав 200 гривень, «а ваша «Свобода» нічого не дала»…

На тутешніх виборах пробували свої сили нові для області політичні сили – Рух Наливайченка «Справедливість» та «Свобода». Наразі про їх проходження до ради повідомлень нема. Одна представниця «Укропу», відома волонтерка Ірина Санченко таки стала депутатом.

Цієї ж неділі проходили ще й вибори сільського голови Дніпровського Чернігівського району. Там із трьох кандидатур виборці обрали Валентину Деркач, яка балотувалася за підтримки Народного Руху України.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:вибори 30 квітня, Козелець, мена, Комарівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar