реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Трансформатор "держзради"

Ще більше ракет. Ще більше темряви. Ще більше злості.

Але однією злістю ситуацію не виправиш. Зараз завдання місцевої влади зробити все можливе в рамках наших повноважень, щоб не залишити свої громади без світла.

Але коли за відновлення критичної інфраструктури отримуєш звинувачення в держзраді та диверсії, це виходить за межі мого розуміння.

Коротко про новий виток абсурду у відношенні Міста-героя Чернігова: представники місцевої влади отримали підозри у державній зраді та диверсії за те що купили дефіцитний трансформатор.

З перших днів широкомасштабного вторгнення місто Чернігів піддавався нещадним російським бомбардуванням. У місті дуже суттєво постраждала критична інфраструктура, від чого місто протягом кількох тижнів повністю залишилося без постачання електрики, води та тепла. Відразу після зняття блокади Чернігова російськими військами міська влада почала активно відновлювати інфраструктуру, щоб встигнути до опалювального сезону забезпечити містян необхідними послугами.

В липні 2022 року міською радою Чернігова були виділені кошти на придбання життєво важливого для міста Чернігів трансформатора ТДТН-40000/110-У1 вартістю 54 млн грн. І місту дуже пощастило, що відповідний трансформатор вдалося придбати. Для розуміння це не павербанк, а пристрій вагою майже 78 тон. Він не стоїть у найближчому будівельному магазині. Тому, щоб знайти та придбати трансформатор знадобилося чимало часу та зусиль.
Правоохоронці вирішили перевірити закупівлю трансформатора. І це нормально. Чернігівська міська рада надала вичерпну відповідь та копії всіх документів.

Претензій у правоохоронців не виникло. Але натомість в реєстрі судових рішень з’явилася ухвала Шевченківського районного суду м. Києва, що за наслідками закупівлі трансформатора фігурантами кримінальної справи за ст. 111 ККУ (державна зрада!) та ст. 113 ККУ (диверсія!) визначили голову фонду комунального майна Чернігівської міської ради та інших співробітників міськради.

І це відбувається в той час, коли Президент України регулярно звертається до місцевої влади проактивно боротися з наслідками ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури країни, щоб не допустити блекауту.
Місто Чернігів заздалегідь подбало та закупило відповідне обладнання.

І тепер виникає закономірне питання. Якщо за порятунок Чернігова від блекауту - держзрада, то за проведений опалювальний сезон – довічне?

Олександр ЛОМАКО



Теги:державна зрада, команда ЗЕ, Олександр Ломако, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar