реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

ТОП-10 найбагатших спортсменів України

Трійку лідерів у ТОП-10 найбагатших українських спортсменів уже який рік поспіль очолюють брати Клички та Андрій Шевченко. Перше місце в рейтингу посідає молодший з братів, Володимир Кличко з доходом у 6,7 млн. євро. За вихід на ринг український боксер отримує близько 1,5 млн. євро. За останні 12 місяців Володимир успішно захистив свої чемпіонські титули в боях з Тоні Томпсоном, Хасимом Рахманом і Русланом Чагаєвим. За цей час Кличко змінив титульного спонсора – ним став французький виробник вакцин Sanofi Pasteur. Велика частина доходу Володимира також припадає на промоутерську компанію «K2 East Promotions», яка належить братам Кличкам.

На другому місці – легендарний футболіст Андрій Шевченко, дохід якого становить 6 млн. євро. Влітку Андрій повернувся в «Динамо». Повернення обіцяло гравцеві значне зниження заробітної платні, але натомість – стабільне місце в основі команди, якого він був позбавлений у лондонському «Челсі». Андрій Шевченко одержуватиме 1,5 млн. євро на рік. Рекламні контракти дозволяють йому підтримувати реноме найбільш високооплачуваного українського футболіста.

Трійку лідерів замикає Кличко-старший (4,7 млн. євро). Основне джерело доходу для братів, окрім самих боїв, – компанія «К2 East Promotions», яка займається промоутерством. Надходження від продажу квитків і реклами на рингу – істотна складова бюджету Кличків. Окрім того, у братів є контракт з німецьким кабельним каналом RTL на трансляцію їхніх поєдинків. Також Віталій рекламує автомобілі.

На четвертому місці знову представник «спорту мільйонів», футболіст Анатолій Тимощук (дохід 3,7 млн. євро). Цього літа мюнхенська «Баварія» заплатила 11 млн. євро за капітана пітерського «Зеніту» і збірної України. З німецькою командою Тимощук уклав трилітній контракт, згідно з яким одержуватиме більше як 3 млн. євро на рік. Непитущий Тимощук вже встиг узяти участь разом з партнерами з команди в рекламній кампанії пива Paulaner.

П’яте місце також за футболом. Андрій Воронін (дохід 2,7 млн. євро) повернувся цього літа до «Ліверпуля» після того, як берлінська «Герта», за яку він виступав в минулому сезоні, не знайшла грошей на викуп його контракту. Зарплата гравця в «Ліверпулі» і рекламні контракти з компаніями Coca Cola та Adidas дали українцеві в минулому році 2,7 млн. євро доходу.

Шосте місце дісталося хокеїстові Русланові Федотенку (1,5 млн. євро). Вихованець київської хокейної школи, нині нападаючий «Піттсбурга» Руслан Федотенко також входить в ТОП-10. Після перемоги «Піттсбурга» в сезоні 2008-09 в Кубку Стенлі, «пінгвіни» продовжили контракт з українцем ще на рік.

Баскетболіст Олексій Печеров посідає сьомий рядок рейтингу із доходом 1,45 млн. євро. Олексій виступає за «Міннесоту» на позиції форварда або центрового. На драфті 2008-го року українець був 18-м.

На восьмому місці – футболіст Дмитро Чигринський (дохід 1,2 млн. євро). Влітку Дмитро перебрався з «Шахтаря» до «Барселони» за рекордну для українського футболу суму у 25 млн. євро. З каталонським клубом Дмитро підписав контракт на 5 років, за яким одержуватиме 1,2 млн. євро на рік, за умови успішних виступів його оклад може збільшитися до 2 млн. євро.

Дев’яте місце дісталося «динамівцю» Артемові Мілевському з доходом 838 тис. євро. Нападаючий збірної України та «Динамо» Артем Мілевський до приходу Шевченка був найбільш високооплачуваним футболістом київського клубу.
Замикає ТОП-10 найбагатших спортсменів України єдина в рейтингу представниця прекрасної половини людства, гімнастка Ганна Бессонова (дохід 700 тис. євро). Українській художній гімнастиці не вдалося завоювати золоту медаль на світовій першості в Японії, зате Ганна завоювала чергову порцію любові глядачів. За підсумками першості Бессонова посіла третє місце.




Теги:«Барселона», Футбол, «Шахтар», Артем Мілевський, Ганна Безсонова, Андрій Воронін, Анатолій Тимощук, Кличко, «Ліверпуль», баскетбол


Читайте також



Коментарі (0)
avatar