реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Тепер близько 300 мешканців Чернігова - у безпеці

Апеляційний Адміністративний суд Києва залишив без змін постанову Чернігівського Окружного адміністративного суду та вкотре відмінив рішення обласних депутатів про передачу в оперативне управління навчальному закладу "Чернігівський базовий медичний коледж" Чернігівської обласної ради будівлі гуртожитку за адресою вул. П. Осипенка 2-а, що в Чернігові.

Самотужки люди боролися зі свавіллям обласних чиновників більше трьох років. І тільки з допомогою юристів Правового центру Чернігівської обласної організації Руху “Справедливість” у судах різних інстанцій скасували незаконне рішення обласної влади та допомогли близько 300 мешканцям гуртожитку, в який ще 30 років тому заселили медиків дитячої лікарні, отримати право на приватизацію свого житла.

"Незважаючи на правомірність судового рішення та численні прохання мешканців гуртожитку дозволити приватизувати кімнати, в яких вони мешкають по 30 років, Чернігівська обласна рада продовжувала відстоювати своє неправомірне рішення. Вони навіть пішли на такий крок, як апеляція в столичному суді. Ніяк інакше, як намагання позбавити права мешканців на їхнє єдине житло ми це назвати не можемо”, - коментує ситуацію керівник Чернігівської обласноґї організації Руху В. Наливайченка “Справедливість” Оксана Голубова.

Після оголошення рішення Апеляційного адмінсуду столиці мешканці гуртожитку, позивачка, мешканка гуртожитку Олена Луцко, яка, по факту, представляла інтереси близько 300 людей, не могла стримати сліз радості. Каже, навіть не одразу зрозуміла, що нарешті після трьох років запеклої боротьби перемогла.

Відео:

“Під час судового засідання, в якому інтереси людей захищали юристи Правового центру Руху “Справедливість”, дуже радів з того, що суддя розглядав справу по факту, справедливо та неупереджено. Тож, єдина інстанція, куди ще може звернутися Чернігівська обласна рада, щоб вчергове спробувати відібрати у людей кімнати, - це касаційна скарга. Але разом нам нічого не страшно! Хочу окремо звернутися до мешканців Чернігівщини. Подивіться, хто зараз сидить у депутатських кріслах, – люди, які готові відібрати у вас дах над головою! Аналізуйте та робіть висновки! Дослухайтесь до пані Олени, своєї землячки, яка виборювала право на житло в судах. Підтримайте Справедливість!” - написав на своїй сторінці у фейсбуці заступник Валентина Наливайченка Руслан Колєсніков, який теж приїхав на судове засідання підтримати мешканців гуртожитку.

Прес-служба Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» у Чернігівській області



Теги:гуртожитки, Чернігівська обласна рада, справедливість, Наливайченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar