реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Текстильна фабрика відновиться після руйнувань

Про це повідомив власник групи компаній «Текстиль-Контакт» (ТК) у Чернігові Олександр Соколовський.

Текстильна фабрика ще на початку березня постраждала від руйнувань російськими обстрілами міста.

"На початку березня я розповів, що z-орки розбомбили нашу текстильну фабрику в Чернігові. І ми досі змушені працювати без нових тканин власного виробництва. Я не вірив, що після таких руйнувань можна в найближчому майбутньому врятувати виробництво (…) І ось завдяки зусиллям фахівців, що залишилися в Чернігові, а ще, звичайно, впевненості в команді та неймовірній націленості на результат мого керуючого партнера Володимира Марценюка, фабрика відновлюється", – написав Олександр Соколовський.

Він розповів, що відновлення фабрики велося зразу після припинення блокади Чернігова – відходу російських окупантів. Зокрема, вже очищено від попелу та кіптяви обладнання цеху сухого оздоблення – те обладнання, яке лишилося неушкодженим. Також залатали, хоч і тимчасово, пробитий дах і ремонтується все, що збереглося всередині приміщення.

"Тішить, що майже не постраждав цех мокрого оздоблення і збереглися всі 10 фарбувальних машин Меццера, закуплених наприкінці 2018 року в Італії. На жаль, не всьому обладнанню так пощастило, так що після війни доведеться серйозно оновлювати його парк", – написав власник групи.

Фабрика планує у травні почати випуск бавовняної камуфляжної тканини малюнку «піксель», яка потрібна для літніх польових костюмів ЗСУ. Як сказав Олександр Соколовський, планують щодня випускати по 10 тисяч метрів тканини, а до цього російського наступу випускали 400 тисяч метрів тканини на місяць. Потреба у такій тканині дуже велика, адже її виробляє лише один комбінат в Україні, що працює на межі можливостей, а за кордоном замовляти дорого і довго чекати пошиття.

Власник групи фабрик зауважує, що ціна буде лише для покриття витрат на сировину та логістику."Голос України"

На фото: чернігівська текстильна фабрика до російського обстрілу.

Фото із сайту компанії.



Теги:Відновлення, текстиль, російсько - українська війна, ЗСУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar