реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

"ТехНова" робить Атрошенку удар у відповідь

Олександр Корчинский, що виконує обов’язки директора консалтингового підприємства «Укртеплоенерго», підтвердив переговорний процес між керівництвом ТОВ фірма «ТехНова» та міською владою Чернігова щодо переоцінки цілісного майнового комплексу Чернігівської ТЕЦ.

«Я можу підтвердити, що такі переговори дійсно є. Це була ініціатива міського голови Чернігова і ми її зараз розглядаємо. Переоцінка цілісного майнового комплексу має проводитися один раз в три роки», - відповів Корчинський на запитання ПіК під час прес-туру до Чернігівської ТЕЦ. Додамо, що донедавно Олександр Корчинський був генеральним директором ТОВ «Технова»

Водночас він не став коментувати озвучену міським головою Чернігова Владиславом Атрошенком суму в 1,5 млн доларів, які ніби має отримувати міський бюджет щомісяця після переоцінки вартості оренди ТЕЦ та підвищення орендної плати. Пізніше заступник міського голови Олександр Ломако уточнив, що міський голова на увазі за рік , а не за місяць. Тобто влада хоче підвищити орендну плату до 40 млн. грн за рік , замість сьогоднішніх 19 , які сплачує "ТехНова" в міський бюджет.

Чи вплинуть такі кроки на вартість послуги для населення - ось питання, яке турбує багатьох.

«Ми за розумний підхід. Якщо до цього питання підходити розумно, воно не призведе до підвищення вартості тарифу для населення. Я сподіваюсь, що здоровий глузд візьме гору», - заявив Корчинський

Водночас він відмовився назвати «розумну» суму, яку готові сплачувати представники «ТехНови» в міський бюджет за оренду ТЕЦ. Обіцяв це зробити після завершення переговорів.

Також в «ТехНові» не приховують свого незадоволення діяльністю комісії, яку було сформовано міською владою для перевірки обґрунтованості тарифів, що встановлені для населення.

За словами Корчинського до цієї комісії були включені непрофесійні люди, з якими важко вести дискусію.

В «ТехНові» взагалі не розуміють мети діяльності цієї комісії. Адже члени комісії вимагають документи, які не мають відношення до формування тарифу, але розкривають комерційну таємницю діяльності підприємства.

За даними журналіських розслідувань, фірма "ТехНова" що орендує Чернігівську ТЕЦ належать фірмам з Кіпру. "ТехНова" записана на п'ять компаній: Andrat Holdings, Vaida Enterprises, Lameda Holdings, Palos Establishment і Akunda Investments.

Раніше обидві компанії належали екс-нардепу від "Нашої України" Анатолію Шкрібляку і його партнеру Олегу Яковенку. "Їх через Шкрібляка контролює нинішній голова парламентської комісії з ПЕК Микола Мартиненко", - говорить співрозмовник INSIDER в Міненерговугілля. Пізніше Мартиненка позбавили депутатських повноважень через корупційні скандали. My WebPage

Примітка. Грматичні помилки виправлені редакцією "Сіверщини".



Теги:Владислав Атрошенко, Микола Мартиненко, Чернігівська ТЕЦ, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar