реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Тараса Шевченка - в кожну хату!

На вшанування 200-ліття Тараса Шевченка з ініціативи Організації Українських Націоналістів та громадського об’єднання «Українська справа» розпочато всеукраїнську акцію «Тарас Шевченко в кожній українській хаті».

Метою цієї кампанії є привернення уваги до постаті великого генія українського народу Тараса Шевченка, його ідейної і творчої спадщини. Організатори акції виготовили портрети Шевченка, які у вигляді благодійної пожертви будуть реалізовуватися всім бажаючим. Також в ході кампанії будуть проводитись лекції, зустрічі та інші заходи присвячені 200-літтю з дня народження Т.Шевченка. Головна ідея кампанії – відродити звичай – повернути образ великого Кобзаря в українські домівки.

Голова громадського об’єднання «Українська справа», народний депутат України Олег Медуниця: «Т.Г.Шевченко для нас, українців, є символом української національної ідеї. Його Слово вселяє віру у власні сили, воскрешає надію в часи безнадії, плекає любов до всього українського. Пророк будить і закликає нас до чину: "Борітеся - поборете!" Його портрет виборов собі право стояти поряд з іконами святих.

Тож нехай у кожній українській хаті буде його образ як оберіг української традиції, відваги, мудрості і шляхетності».

На думку організаторів кампанії Тарас Шевченко, був духовним батьком Майдану. Його гнівне і правдиве слово надихало мільйони українців у протистоянні з кримінальним режимом, так само, як і наших попередників у боротьбі з окупантами. Повернувши образ Кобзаря в українські домівки ми збережемо пам’ять про предків і передамо його славні заповіти нащадкам.
Відродімо давній наш звичай! Повернімо образ Тараса Шевченка у кожну українську хату!



Теги:Тарас Шевченко, Українська справа, Олег Медуниця


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Як беруться наші ідеологи за щось, то стає сумно... Маємо уже досвід з героями Крут. Шаную Тараса, але не хочу, щоб його перетворювали на ідола для поклоніння.
avatar
2
Тоді Вам один крок до Пушкіна.
avatar