реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

"Свобода" виявляє корупцію комуніста - митника

Члена Комуністичної партії (7-й номер виборчого списку КПУ) Ігоря Калєтніка, який очолює Державну митну службу України, має бути негайно звільнено з посади у зв'язку із затриманням начальника Південної митниці Олександра Вдовиченка за звинуваченням в одержанні хабара та вилученням у його робочому кабінеті під час обшуку понад 870 тисяч доларів». Про це заявив заступник голови Всеукраїнського об'єднання «Свобода» з політичних питань Андрій Мохник.

«Корупція на митниці під керівництвом комуніста Калєтніка сягнула катастрофічних масштабів. Всеукраїнське об'єднання «Свобода» неодноразово звертало увагу суспільства, що контрабанда, вимагання та отримання хабарів за митне оформлення стали «візитною карткою» митниці, яку олігархи віддали на відкуп комуністам. Сесії місцевих рад з ініціативи наших депутатів вимагали від керівництва держави звільнити Калєтніка з займаної посади. Але так само як і Фонд держмайна, який очолює ставленик комуністів О.Рябченко, митниця стала «золотим дном» для компартійної каси.

Тому наступним кроком Генеральної прокуратури в розслідуванні справи про корупцію на Південній митниці має стати перевірка походження колосальних коштів, якими однопартійці головного митаря – комуніста І.Калєтніка – оплачують надзвичайно дорогу виборчу кампанію Компартії, вартість якої, згідно з дослідженням моніторингової компанії Doors Consulting, складе близько 25 мільйонів доларів (http://www.pravda.com.ua/news/2012/09/24/6973343/). Зокрема, Компартія орендує 2 тисячі білбордів і витрачає на це понад півмільйона доларів у місяць, поступаючись у кількості рекламних щитів лише Партії регіонів, а за кількістю рекламних роликів КПУ є абсолютним лідером.

Однак очевидно: Генеральна прокуратура України взялася за цю справу не тому, що «раптом» стало відомо про корупцію на митниці. Адже без покривання з боку вищого керівництва корупція на митниці у таких масштабах є просто неможливою. Скоріш за все, начальник Південної митниці перестав робити належні «відрахування» нагору – і за це поплатився. Так, як свого часу загримів за ґрати ще один представник «лівих» – голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України В. Волга.

Сьогодні комуністи виконують найбруднішу роботу для олігархів і за це отримують щедру винагороду у вигляді державних посад та сприяння у проведенні виборчої кампанії. І зрозуміло, що режим Януковича не чіпатиме І.Калєтніка у зв'язку з фактом корупції на Південній митниці, бо він є представником вірного сателіта Партії регіонів – КПУ», – заявив Андрій Мохник.

Довідка: 9 березня 2011 року на сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили звернення до Президента України В. Януковича, Прем'єр-міністра України М. Азарова та Секретаря Ради національної безпеки і оборони Р. Богатирьової з вимогою відставки голови Державної митної служби Ігоря Калєтніка, оскільки він особисто причетний до беззаконня, яке чиниться на митниці (http://www.svoboda.org.ua/media/video/020300/).

Згідно з актом перевірки (яку здійснювало Головне контрольне Управління АП – лист Адміністрації Президента України від 18.04.12 №25-01/15) стану організації роботи з виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України у Державній митній Службі України за 2010–2011 роки, роботу Державної митної служби з реалізації державної митної політики визнано незадовільною.

Ось окремі витримки із акта: «Служба безпеки України виявила низку фактів, коли в організованій злочинності на кордонах беруть участь митники, вимагаючи хабарі за надані послуги, за нестворення штучних перешкод під час митного контролю та митного оформлення. У 2010–2011 роках вчинено майже вдвічі більше за попередні роки службових злочинів посадових осіб митних органів. Суттєві прогалини в доборі кадрів та низька ефективність профілактично-виховної роботи в митних органах призвели до того, що у митну систему нерідко потрапляють особи з низькими моральними якостями, схильні до корупційних та службових зловживань»; «У рейтингу Світового банку «Ведення бізнесу-2012» Україна посіла 152 місце з 183 країн, тоді як у 2010 році наша країна була 142. За даними Національного інституту стратегічних досліджень, усі оцінювані параметри стосовно митного регулювання мають тенденцію до погіршення і значною мірою на вищенаведені результати оцінювання вплинула діяльність Держмитслужби».
21 березня 2011 року на телеканалі ТВі вийшла програма «Особливий погляд» на тему «Корупційний скандал на Львівській митниці» (http://www.youtube.com/watch?v=hNBADVAWxR8).

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»






Теги:Корупція, Ігор Калєтнік, митниця, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar