реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Святим князю Михайлу та боярину Федору буде встановлено пам'ятник

У парку, що біля міського РАГСу, планується встановлення пам’ятнику святим Михайлу і Федору. Пам’ятник буде встановлений не за міський кошт, а за кошти громади.

Про це повідомив заступник міського голови Олександр Ломако, під час заслуховування звіту КП «Зеленбуд». Повідомляє сайт НАІЗ "Чернігів стародавній"

«Громадськість Чернігова зверталася в міськраду щодо скверу біля ЗАГСу, навпроти церкви Михайла і Федора. Їх прохання – передбачити в проекті скверу можливість встановлення там пам’ятника цим святим. Це не за бюджетні кошти, але коли громада збере на це гроші, щоб його можна було встановити. На якій стадії цей проект і чи передбачається в ньому така можливість?», – цікавився у керівника «Зеленбуду» Олександр Ломако.

За словами начальника КП Романа Старікова, можливість встановити пам’ятник у парку є. «Проект реконструкції вже на виході, зараз його доробляють у координатах. Автор – архітектор Віталій Травка. Питання про місце для пам’ятника ми з проектантом розглядали. Парк буде закінчуватися водною гладдю річки Стрижень. А в іншому трикутнику, який у парку не задіяний і знаходиться якраз навпроти церкви, є дуже гарне місце, в якому можна з малими фінансовими вкладеннями зробити вимощення і поставити пам’ятник», – каже він.

Довідка.
Чернігівський князь Михайло і боярин його Федір відмовилися поклонятися язичницьким символам у хана Батия, заявивши, що є християнами. За що були й страчені. Їх тіла викинули за стан на розтерзання диким звірам, але вночі від них піднімалося дивне світло і звірі тікали. Русичі з Чернігова (по-тепершньому - українці), повертаючись додому, забрали тіла святих, які тривалий час були розміщені у Спаському соборі. За наказом московського царя Івана Грозного їх тіла вивезли у бідну на святощі Москву. Нині вони перебувають під спудом Архангельського собору Кремля.

У Чернігові знаходиться єдина в Україні церква святих князя Михайла і боярина його Федора (на Білому мосту, біля військового шпиталю).



Теги:Зеленбуд, Олександр Ломако, святі Михайло і Федір, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar