реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Свастика: рішення литовського суду

Свастика - це не символ нацистської Німеччини, а історична спадщина арійських народів. Не можна забороняти давній символ сонця, який був знайдений на численних археологічних артефактах

Суд литовського міста Клайпеда припинив справу про адміністративне правопорушення, порушене відносно чотирьох жителів міста, які прийшли на мітинг із зображеннями свастики. Як повідомляє "Литовський кур’єр", у вердикті було сказано, що свастика - це не символ нацистської Німеччини, а історична спадщина Литви.

На фото: Арійський оберіг: Свастя – Сварга – Свастика. Українська традиційна вишиванка з символами Центру. Історико-археологічний музей “Прадавня Аратта – Україна” в с. Трипілля. Фото "Народного оглядача"

На думку суду, не можна забороняти давній символ сонця, який був знайдений на численних археологічних артефактах. "Це не нацистські атрибути, а цінні символи культури балтів - стародавні знаки наших предків, які пізніше у наших предків вкрали і віроломно використовували інші народи. Вони символізують не фашизм, а устрій всесвіту", - пояснив свідок захисту житель Вільнюса Мільвідас Юшкаускас.

Він також продемонстрував довідки міністерства культури про знайдені в Литві стародавні перстені, брошки, браслети, на яких була зображена свастика.

Розгляд у цій справі почався після того, як 16 лютого - у День відновлення незалежності Литви - група молодих людей прийшла на святковий мітинг з плакатами, на яких була зображена свастика. Це сподобалося далеко не всім учасникам заходу - люди викликали поліцію, яка й затримала чотирьох осіб. Суд у цій справі тривав з квітня.

Сайт "Народний оглядач"




Теги:свастика, трипілля, Литва, фашизм


Читайте також



Коментарі (0)
avatar