реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Судді Конституційного суду звільнили свого голову

12 з 18 судді проголосували за звільнення С.Шевчука з посади голови Конституційного Суду України.

У постанові КСУ про звільнення Шевчука зазначається, що його звільнено з посади судді за вчинення "істотного дисциплінарного проступку, грубе та систематичне нехтування своїми обов'язками".

Судді КСУ прийняли рішення про звільнення Станіслава Шевчука з посади судді на підставі пункту 3 статті 21 закону про Конституційний суд. Про це повідомляє прес-служба Конституційного суду України у вівторок увечері, 14 травня. Зазначається, що відбулися збори суддів Конституційного Суду, на яких вони ухвалили рішення про недовіру голові КСУ Станіславу Шевчуку та перейшли до спеціального пленарного засідання.

"Конституційний Суд України на спеціальному пленарному засіданні прийняв Постанову про звільнення Станіслава Шевчука з посади судді Конституційного Суду України на підставі пункту 3 статті 21 Закону України "Про Конституційний Суд України", - йдеться в повідомленні. У постанові КСУ про звільнення Шевчука зазначається, що судді вирішили звільнити його з посади судді за вчинення "істотного дисциплінарного проступку, грубе та систематичне нехтування своїми обов'язками, що є несумісними зі статусом судді КСУ та виявило його невідповідність займаній посаді".

Цього ж дня на спеціальному пленарному засіданні Головою Конституційного Суду України обрано Наталю Шапталу, додає прес-служба. Таким чином, побоювання, що не буде кому привести до присяги новообраного Президента - безпідставні. Інша річ, що Наталія шаптала голосувала за визнання диктаторських повноважень Януковича...



Теги:перемога Зеленського, Конституційний суд, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar