реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Суд захистив українські дерева

Набув законної сили вирок Новозаводського районного суду м.Чернігів стосовно мешканця м.Славутич, який запровадив протиправну схему контрабандного вивезення цілісної деревини за кордон.

У ході розслідування кримінальної справи, порушеної Управлінням СБ України в Чернігівській області, встановлено, що керівник одного з комерційних підприємств Славутича, здійснюючи експортні поставки цілісної деревини на адресу закордонної фірми, використовував підроблені документи. За допомогою фіктивних накладних зловмисник отримував сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів. У подальшому, використовуючи сфальсифіковані документи, він здійснював оформлення вантажно-митних декларацій для вивезення цієї деревини з митної території України до однієї з африканських країн.

У ході ініційованої СБУ перевірки з’ясувалося, що у такий протизаконний спосіб було експортовано деревину на суму понад 700 тисяч гривень.

Розглянувши матеріали кримінальної справи, суд визнав зловмисника винним згідно з ч.1 ст.201 (контрабанда) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з встановленням іспитового строку – 2 роки.

Прес-група Управління СБ України



Теги:вивезення деревини, Контрабанда, Славутич, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar