реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Суд визнав махінації

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 19.06.2014 залишено в силі судове рішення у справі за позовом прокуратури області про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю коштів до бюджету на суму майже 200 тис. грн.

Прокурорською перевіркою встановлено, що товариством при проведенні робіт по будівництву газопроводів до сільських населених пунктів Чернігівської області, які фінансувалися за рахунок субвенції з Державного бюджету України, свідомо завищено вартість матеріалів, що використовувалися при виконанні підрядних робіт. Різниця між витратами на придбання будівельних матеріалів, відображеними в бухгалтерській документації, та фактичними витратами, понесеними суб`єктом господарської діяльності, становила майже 200 тис. грн.

Прокуратура вимагала в судовому порядку повернути безпідставно отримані бюджетні кошти. Відповідач, в свою чергу, намагався затягнути процес повернення до бюджету протиправно отриманих коштів, оскарживши результати проведеної ревізії в судовому порядку. Законність вимог про заподіяння збитків державі та необхідність стягнення коштів з товариства була підтверджена адміністративними судами.

Завдяки активній участі та наданні прокуратурою переконливих доказів доведено правомірність позовних вимог та порушення закону зі сторони Товариства. Погодившись з правовою позицією прокурора, господарський суд Київської області стягнув на користь бюджету майже 200 тис. грн.

Вказане рішення відповідачем також було оскаржено, проте останнє залишено в силі апеляційним господарським судом.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Від редакції. Хоча рішення вступило у законну силу, але прес- служба прокуратури, як завжди, не повідомляє ні назву фірми, ні села, де будувались газпроводи. І яка ж користь тоді від таких повідомлень?



Теги:прокуратура Чернігівської області, будівництво газопроводів, крадіжки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar