реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Суд ухвалив: намети -- прибрати!

Суд вирішив: знести намети біля Катеринки

Сьогодні деякі електронні ЗМІ опублікували інформацію про розгляд Апеляційним судом справи щодо храму в селі Жукля - так це просто повна дурня. Аби не сказати більше. Я сама проходила біля суду і дочекалася, коли розгляд справи закінчився.
Насправді, сьогодні розглядалася справа щодо законності наметів біля Катеринки.
За словами представника козацької громади Юрія Соколова, Апеляційний суд підтвердив рішення Деснянського суду щодо «наметової» церкви, тобто зобов’язав єпархію Московського патріархату, нарешті, прибрати ці своєрідні малі архітектурні форми.
Що псують вид на церкву та відлякують туристів. Зрозуміло, що це рішення будуть оскаржувати у Верховному суді, який відбудеться невідомо коли.
Судячи з практики - років за два-три. До речі, рішення Апеляційного суду вступає в законну селу протягом тижня и мені дуже цікаво - чи зможе обласна влада проявити характер і показати свою силу. Тобто, виконати рішення суду.
Якщо чесно, впевнений, що «наметова» церква й надалі буде муляти очі чернігівцям чи гостям столиці. Бо обласна влада, практично, безсила - а наші «ура-патріоти» на рішучі дії теж не здатні.

Джерело: http://monitor.chernigov.net/arhiv-novin/sud-virishiv-znesti-nameti-bilya-katerinki.html






Коментарі (0)
avatar