реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Суд у Воронежі: "Слава Україні!"

У Воронезі триває суд над викраденою росіянами українською льотчицею Надією Савченко. В судове засідання її не привезли - бояться чи що? Спілкування йшло у режимі відео-конференції: Надя відповідала на питання суду із СІЗО. Вона відмовилася говорити російською, тому суд був змушений запросити перекладача з української.

Учасники засідання в мережі Фейсбук повідомляють: "Майданівський прапор, з яким пройшла весь Майдан, був піднятий чудовою журналісткою @СТБ @Ирина Стороженко в російському суді і показаний через відео зв'язок нашій Надії Савченко, вона дуже (!) зраділа, і у відповідь наша льотчиця вигукнула "Слава Україні", зала прогриміла "Героям Слава!". Не думала, що так багато людей в рос.суді підтримають це вітання українців . Це був особливо щемливий момент, хоч і дуже короткий. Потім Ірину, яка тримала прапор, штовхнули і нас усіх почали витурювати із зали...

Але то вже було не важливо, нашу підтримку побачила і відчула Надя. Вийшло символічно; прапор до Києва не повертається, бо ми його подарували російським правозахисникам, які попросили... Якщо побути трохи оптимістом, то можна повірити у символізм ситуації і пророкувати великі зміни сусідам;)".

Там ще була чудова жінка, медсестра за фахом, з Воронежа, вона розповідала рос.журналістам, що вони брешуть. І що вона від них хвора...В неї був значок з тризубом, який вона намагалась показати Савченко.



Теги:українська мова, Майдан, Надія Савченко, Воронеж, російсько- українська війна, розпад РФ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar