реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Суд покриває наркоторговців?

Такий висновок можна зробити з прес-конференції по справі ніжинських «робінгудів», що пройшла у прес-клубі «Просвіта».
Ніжин, виявляється, є вузлом наркотрафіку на Росію. Діяльність наркоторговців дуже відкрита і відома всім його мешканцям. Для прикриття своєї діяльності наркоторговці підсаджують на дурман і молодих ніжинців. Тож коли Анатолій Попович через вживання наркотиків впав у кому і ледве вижив, його брат Владислав вирішив боротися.

Оскільки сам хлопець завзятий, то й діяв по-своєму: ловив наркоторговців, змушував їх на мобільний телефон виголосити зізнання і вимагав припинити злочинний бізнес. Без кулаків не обходилося. В ході цієї війни з’ясувалося, що саме міліція покриває наркоторгівлю.

Говорить громадський захисник Денис Ципін: «Коли Попович звернувся до нашої громадської організації, я пояснив, що така діяльність незаконна, адже він затримує людей, вибиває з них зізнання. Треба боротьбу з наркоторгівлею зробити публічною. Він так і зробив: відкрив у Ніжині громадську приймальню. Але коли ми провели збори мешканців Ніжина, які звернулися до Президента, міністра внутрішніх справ тощо і приклали до листа диски із записами, де вказуються міліцейські покровителі наркоторговців, міліція організувала затримання хлопців, яких прозвали ніжинськими «робінгудами».

Зараз у Деснянському суді Чернігова йде суд над ними, але суд настільки дивний, що треба бити на сполох – переконана адвокат Катерина Нікітюк.
«Сьогодні в засіданні, -- розповіла вона на прес- конференції у прес-клубі «Просвіта», -- одному з підсудних стало погано, в нього був приступ епілепсії. Проте суддя Андрій Стебліна відмовився викликати «швидку допомогу».

Система, що покриває наркоторговців, судить борців з ними. Хлопцям за статтею «бандитизм» загрожує строк до 15 років. Але бандитизм той дуже дивний: без матеріальних мотивів. А підкинутий пістолет був настільки грубо, що навіть понята заявила, що бачила його тільки на капоті автомобіля. До речі, та ж понята, приведена міліцією, і сама згодом сіла за поширення наркотиків.

…Хлопці Поповича кидали наркотики на сходи ніжинської міліції. Демонстративно. Так само демонстративно їх судять за те, що посміли наводити порядок у своєму місті. Так, вони це робили незаконними методами. А де взяти законні, якщо міліція кришує злочинців? – запитували учасники прес-конференції.

Деталі читайте в наступному номері газети «Сіверщина».



Теги:робінгуди, Деснянський суд, Ніжин, прес-клуб Просвіта


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"суддя Андрій Стебліна"
_________________________

Третий раз встречаю в прессе имя этого судьи:
- закрывал уголовное дело о взятке депутата гор.совета, начальника отдела горисполкома С.Таха;
- рассматривает(вал) дело о взятке какого-то начальника инспекции, которая выдаёт разрешение на строительство (в т.ч. застройка около Стрижня, на Пятницкой и т.п.) - перспективы этого дела, похоже, понятны.
__________
Это наводит на размышления -
или судья такой "специальный"
или судья под колпаком/на крючке у наших "рыцарей плаща и кинжала".
avatar