реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Столицю Європи -- у Київ!

Відомий американський політолог Збігнєв Бжезінський пропонує перенести Раду Європи до Києва.
Така ідея міститься в його новій книзі "Стратегічне передбачення", в якій він намагається передбачити ситуацію в світі до 2025 року і в ще більш далекій перспективі, передає ИТАР-ТАСС.

Робота щойно вийшла з друку і активно рекламується на численних авторських зустрічах з читачами.

Зараз штаб-квартира Ради Європи розташовується у французькому Страсбурзі. Ідею перенесення її в "древню столицю Київської Русі" Бжезинський висуває в контексті міркувань про "розширення конфігурації Заходу" за рахунок приєднання до неї Росії, Туреччини та України.

Вихідною точкою для цієї концепції служить визнання "згасання Заходу" і "пересування центра ваги в світі з Заходу на Схід".

Як зазначає політолог, розташування Ради Європи "на нинішньому сході Європи і лише трохи північніше Туреччини символізувало б відновлення життєвих сил і розширення територіального простору Заходу".

Від редакції "Сіверщини".
Україна є найбільшою європейською державою, центр Європи також знаходиться в Україні. Так що пропозиція видатного поляка- американця цілком логічна.



Теги:європейські цінності, наступ ісламу, Київ, Збігнєв Бжезінський


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
шляхом макиавелли.розумна людина!
avatar
2
Київ - місто космополітичне, тому пропозиція цілком логічна. Відтак постає знову питання про столицю України ,за своїм духом, Що у нас у географічному центрі держави? Місто Шпола Черкаської області.
avatar
3
За духом, це Батурин або Чигирин!
avatar
4
Прекрасно! Столиця - у Чигирині ( недалеко від Шполи ) і дипломатична резиденція Президента України - у Батурині.
avatar