реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Справу Савченко - Рубана не можуть почати слухати...

Суддівська колегія Чернігівського районного суду Чернігівської області задовольнила заяву адвокатів про відвід суддів у справі народного депутата Надії Савченко та екс-керівника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Заяву захисників... щодо відведення колегії суддів у складі Дмитра Криворученка, Світлани Майбороди та Лариси Хоменко задовольнити та звернутися до апеляційного суду Чернігівської області...», – оголосив рішення головуючий суддя Криворученко.

Один із адвокатів Савченко Дмитро Лойфман пояснив, що тепер Чернігівський райсуд повинен передати матеріали справи до Чернігівського апеляційного суду для визначення підсудності.

«Якщо ж такого суду на території Чернігівської області немає, апеляційний суд повинен буде відправити матеріали до Верховного суду, щоб той заново визначив територіальну підсудність цієї справи», – розповів захисник.

Рішення про відвід суддівської колегії ухвалили з другої спроби. Спочатку з цією вимогою виступив адвокат Савченко Анатолій Жажиєв, але суд відхилив його клопотання. Тоді захисники попросили для ознайомлення документи щодо автоматичного розподілу кримінальної справи, яких вони не бачили, і, ознайомившись із ними, заявили про порушення процедури і необхідність відводу суду.

За словами адвокатів, порушення полягає у тому, що під час розподілу справи в Чернігівському райсуді не було недотримано принцип імовірності. Зокрема, система вибирала трьох суддів із трьох наявних, які мають допуск до роботи з документами, що містять державну таємницю. А коли виявилось, що в день розподілу третій суддя перебуває у відрядженні, до складу колегії вже в ручному режимі було включено суддю без такого допуску – Світлану Меженнікову.

Ще на початку судового засідання суддя Меженнікова взяла самовідвід. Пізніше на її місце було призначено Ларису Хоменко, яка має допуск до державної таємниці.



Теги:Чернігівський районний суд, державна зрада, справа Савченко - Рубана, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar