реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Спортсмен-візочник з Чернігова прагне довести: можливо все!

Вже 9 місяців в Чернігові на базі обласної благодійної організації «Аратта» працює проект «Повноцінне життя!» (за підтримки ЄС). Близько 60 людей з різноманітними вадами отримують тут психологічну, соціальну, оздоровчу реабілітацію, займаються творчістю, і якість їх життя за цей час значно покращилась! А головне, що до учасників проекту прийшло усвідомлення, що люди з особливими потребами можуть бути корисними суспільству, досягати своїх цілей і реалізовувати мрії.

Наразі один із учасників проекту, спортсмен, учасник марафонів і напівмарафонів спинальник-візочник Сергій Шурута планує символічно з’єднати північ та південь нашої Батьківщини за допомогою велопробігу Чернігів – Одеса (700км). Сергій долатиме цю відстань на інвалідному візку, а супроводжувати його збирається реабілітолог проекту «Повноцінне життя!» Ярослав Дудіч. Чернігівці подорожуватимуть з баннером «Повноцінне життя!» й своїм прикладом будуть доводити, що це можливо.

- Україна для нас єдина, - розповідає про цей задум Ярослав Дудіч, - особисто я вже їздив у подібні веломандрівки з Луганська до Львова, з Чернігова до Львова. Сергій брав участь у таких заходах і змаганнях в Україні, Польщі, найбільша дистанція у нього була 100 км. Ми з ним вже робили тестовий виїзд на 75 км, гадаю, по трасі зможемо долати десь 100 км щодня. До того ж, у мене технічний засіб - причеп, який нам допоможе. Його можна завантажувати до 150 кг, везти намет, спальник, якісь харчі в дорогу. Я буду їхати з Сергієм поруч як реабілітолог, як лікар. Мало що може в дорозі трапитися. Ми готові стартувати хоч завтра - як фізично, так і морально. Але є певні труднощі. Сергію потрібні належні побутові санітарно-гігієнічні умови, він не зможе ночувати в наметі. Колись отримав травму хребта, нижні кінцівки не працюють. Наша ініціатива потребує фінансування, щоб він міг переночувати десь у мотелі на трасі Е-95. А назад плануємо повертатися залізницею, потрібні гроші на квиток.

Якщо все складатиметься вдало, Сергій Шурута та Ярослав Дудіч планують здійснити свою мрію за 7 днів, тобто щодня долати десь по 100 км. Про свій план вони розказали одному з благодійників, з яким дружить «Аратта». Пан Брайан з Великобританії зацікавився й зробив перший внесок – 1000 грн. на старт проекту. А загалом на здійснення подорожі, яка символічно поєднала б північ і південь України мандрівникам треба близько 10 тис. грн. Вони потребують і інформаційної підтримки, готові зустрічатися з журналістами, жителями містечок, які будуть проїжджати, аби своїм власним прикладом довести, що жити повноцінним життям можна й треба, не зважаючи на будь-які вади й несприятливі життєві обставини.

Допомогти чернігівцям здійснити цю мрію можна фінансово, перерахувавши кошти: р/р 26004000037214 в МФПАТ «Укрсоцбанк» МФО 300023, ідентиф.код за ЄДРПОУ 25619924, Україна, м.Чернігів, вул.Горького, 17 (це реквізити обласної благодійної організації «Аратта»). Новини з життя організації шукайте тут: http://www.aratta.ho.ua

Проект «Повноцінне життя!» підтримав Європейський Союз у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Спілкою Робітничих Самаритян-Грузія.

Вікторія СИДОРОВА



Теги:Вікторія Сидорова, Спорт, інваліди - візочники, Одеса


Читайте також



Коментарі (0)
avatar