реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Список антикризових дій прем'єра Яценюка: скорочення спиногризів

Так званий "Антикризовий пакет" уряду Яценюка передбачає проведення конституційної реформи, збільшення повноважень місцевої влади, скорочення чисельності органів виконавчої влади (-10%, або близько 24 тис. осіб), скорочення витрат на утримання державних органів влади та приватизацію об'єктів держвласності, які перебувають у держуправлінні справами (відзначимо, в цей перелік входить нерухомість в Конча-Заспі і Пущі-Водиці), а також знизити базу нарахування спецпенсій для прокурорів і суддів з 80% до 70%.

Щодо останнього - а чому тільки на 10 відсотків? Чому різниця у пенсіях така страшенна і яка така надзвичайно важлива суспільна робота судді чи прокурора, щоб його пенсія була в 20-3- разів більшою за пенсію вчительки чи лікаря?

Яценюк заявив, що держава нарешті не фінансуватиме Конча- Заспу і пушу- Водицю. Нарешті!

Кабмін планує оновити змінити оподаткування. Зокрема, пропонується вдвічі збільшити ренту корисних копалин, ввести ПДВ на операції з експортом зерна, податки "для багатих" (20% податку для людей, які заробляють більше 300 тис. грн і 25% податку для тих, які заробляють більше 500 тис.) і податки на пенсію понад 10 тис. грн. При цьому Яценюк зазначив, що в поточному році не планується вводити оподаткування доходів за банківськими вкладами.

Ми зараз взнали скільки спиногризів українського народу служить у міліції, СБУ та прокуратурі - дії Яценюка мають на меті скоротити чисельність МВС на 79 400 (із 324 400 чоловік в 245 000 служивих ), Службу безпеки на 3 350 ччоловік (із 33 500 чол. в 30 150 чол. - це при тому, що всі сухопутні сили України становлять 41 тисячу чол!)) , управління державної охорони на 299 осіб (з 2 993 до 2 694) і прокуратури - на 2 263 осіб (з 22 630 до 20 367).

Уряд зменшить дотацію гірникам, оскільки більшість коштів розкрадається олігархами.

Також різко подорожчає газ для населення - на 50 відсотків і комунальні послуги - на 40 відсотків. При заморожуванні підвищення зарплат і пенсій. Комуністи та регіонали, які довели економіку до необхідності таких різких кроків, назвали пакет пропозицій антинародним. Лукаві!



Теги:уряд Яценюка, мвс, пр, Яценюк, антикризові дії, СБУ, дефолт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar