реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

«Сонячні кларнети» в «Інтермеццо»

9 червня, в четвер, о 15.00, до 120-ти річчя Павла Григоровичи Тичини, у приміщенні КМЦ «Інтермеццо» (Чернігів, Шевченка, 9) відбудеться презентація ювілейного видання поезій Павла Тичини «Послав я в небо свою молитву». Окрім того буде презентованого аудіокнигу «Сила і ніжність болю», книгу віршів поетів Бобровичиини «Як хочеш стать поетом…» та аудіокнигу Василя Стуса «Листи до сина».

Після презентації книги відбудеться прес-конференція правнучки українського поета Павла Тичини, директора літературно-меморіального музею-квартири П. Г. Тичини
п. Тетяни Сосновської.

На прес-конференції будуть висвітлені наступні теми:

- оцінка та трактування творчого спадку Павла Тичини;
- загальні проблеми культури, зокрема вади концепції та діяльності Пісківського музею й «гальма» в перспективі розвитку туризму на Бобровиччині;
- діяльність музейних закладів, як партнерів письменництва, книговидавців, книгорозповсюджувачів у справі популяризації української книги, літератури, творів сучасних письменників;
- відсутність контактів та злагодженої взаємодії між закладами культури різних рівнів та різних підпорядкувань і, як наслідок, втрата активних позицій в пропагуванні кращих взірців української культури;
та інші актуальні питання.

Бажаючі зможуть придбати книгу «Послав я в небо свою молитву» - 98,00 грн, аудіокнига «Сила і ніжність болю» – 25,00 грн, аудіокнига Василя Стуса «Листи до сина» – 25,00 грн. в подарункових пакетах.

Інформація про видання:
Ювілейна книга Павла Тичини «Послав я в небо свою молитву» - перше посмертне видання поета, яке виготовлене як подарункове і відображає своє призначення як змістом, так і зовнішнім виглядом. Наша мета – повернути нашим співвітчизникам звичку дарувати рідним, друзям, близьким людям книгу. Особливо, якщо ця книга – вищого ґатунку поезія, яка може торкнутися душі лише тоді, коли людина досягнула високого загального культурного рівня в повному розумінні цього терміну. За змістом ця книга може бути подарунком і вчителю, і батькам, і друзям, і підліткам. Коли вони ступають в доросле життя. За формою ж та рівнем дизайну і друку це видання може бути подароване будь-кому як в Україні, так і представникам української діаспори.
Упорядник книги Т. Сосновська, вступне слово – відомого поета, Героя України, Голови УФК Бориса Олійника, ілюстрації виконав лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Валерій Франчук. Зміст цього видання побудований таким чином, щоб в родинній бібліотеці того, хто придбає чи отримає в презент цю книгу, лишилися кращі взірці поезій Павла Тичини, які раніше пильна цензура ретельно приховувала від читачів.Вперше в збірці в великій кількості представлені вірші про Україну, написані в ранній період творчості Павла Тичини – приблизно 1907 – 1923 р.р. Також вміщені вірші періоду Великої Вітчизняної війни, останній прижиттєвий вірш-сповідь. Але попри все ця збірка є подарунковою і за зовнішнім виглядом, і за змістом, бо вона представляє найкращий доробок Павла Тичини.
До книги увійшла в повному обсязі збірка «Замість сонетів і октав», поема «Золотий гомін», поема «Чистила мати картоплю», повний варіант віршів «Розкривши Гомера», «Загупало в двері прикладом». Також вміщені вірші періоду УНР, які не входили до прижиттєвих збірок Павла Тичини.
Книжка «Як хочеш стать поетом…» - подарунок музея-квартири П. Г. Тичини поетам Бобровичиини. Павло Тичина завжди опікувався долями літературних початківців, допомагав їм у творчому становленні.

Ааудіокнига Василя Стуса «Листи до сина» в подарунковому варіанті.

Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо»





Коментарі (0)
avatar