реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Соціалістична халява

Нова громада – колишній райцентр. Урок у школі. Випускний клас. Заговорили про Зеленського і його свіжу ініціативу щодо продуктових карточок.

Син друга посміявся з цієї ініціативи. Типу: вже проходили. Карткова система – це свідчення, що країною погано правлять.І тут піднялося. Вчителька перша – а чому це погано? А якщо у людей не вистачає грошей? То може карткова система – це добре? І її підтримує більшість класу.

Повторюю. Це райцентр. У всіх город. Картопля вродила. Тільки пройшли новорічні свята і у кожного на столі точно було олів’є. Бо в райцентрі на нього потрібен лише майонез. Все решта є в дворі. І курка (якщо не на ковбасі), і яйце, і морква.Але усі вважають себе бідними. І держава винна. Потрібна халява. Халява – це добре.

Теж саме відношення до Вовиної тисячі. Ми хоч у кіно з’їздили в обласний центр. А до цього? А до цього ніколи в кіно не були. На ринок – два рази на місяць. В кіно сім'єю – вперше у житті. І це в той час, коли у кожного другого точно батьки повернулися перед новим роком десь із Польщі на свята. Заробили. Але халявна тисяча – це гут. І якщо дадуть на халяву гречку – це вабще харашо.

Це 16-річні. І це (друг каже) – категорично заявляють 2/3 дітей. Які повністю повторюють те – що чули від батьків. І це те, про що кажу я. Середовища виховують. Сім’я виховує по образу і подобію.У нас 70+% - з соціалізмом у головах. Хліба і видовищ. Дайош халяву.

І ця ініціатива Володимира Олександровича – знаходить відгук у душах. Рано нам, панове, списувати Зеленського зі сцени.Соціалістичне суспільство завжди захоче двох речей. Щоб хтось забрав у когось (ну, або пообіцяв забрати). І віддав їм (пообіцяв віддати).

І тільки тарифи здатні вбити рейтинг Зеленського. Або скачок цін. Або ще шось, що дуже розстроїть посполитих.
Халява руліт!

Віктор БОБИРЕНКО



Теги:соціалізм, ковідна тисяча, Віктор Бобиренко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar