реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Сніговики зупинять повінь?

Щоб застрахуватися від затоплення будинків під час відлиг, британцям пропонують ліпити сніговиків. Нині велика частина країни вкрита снігом, але в найближчі вихідні синоптики очікують стрибків температури від -13 до +13 градусів Цельсія.

Фахівці Агенції з охорони довкілля пояснюють, що спресований сніг тане повільніше, ніж той, що лежить на землі. Що більше в містах буде сніговиків, то повільніше буде танути сніг і, відповідно, менше води буде під час відлиги. "В ідеалі, якщо ви зліпили сніговика, ви уповільнили хід відлиги. Ущільнення снігу "збалансує" відлигу, і це було б дуже корисно", - каже співробітник відомства Рой Стокс, передає Правда.Ру.

Синоптик Саймон Кілінг додає, що майбутня відлига гарантовано обернеться підтопленнями, якщо не вжити заходів: "Стрибок температури буде дуже різким, і в Англії, Шотландії та Уельсі буде багато води. Наступного тижня похолодає, але таких морозів, як останнім часом, не буде".

Пізніше, втім, представник Агентства з охорони довкілля заявив, що Стокс жартує: "Ліпити сніговиків, звичайно, весело, але це навряд чи вплине на швидкість танення снігу. Найголовніше, що можна зробити - перевірити, чи не перебуває ваш будинок в зоні ризику і підписатися на безкоштовну послугу попередження про повені на сайті агентства".

20 січня повідомлялося, що через велику кількість снігу в найбільших аеропортах Великобританії, Франції та Німеччини скасували сотні рейсів
Ньюс ру



Теги:Екологія, Англія, Повінь, скасування авіарейсів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar