реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Смартфон – необхідність чи примха

Важко уявити сьогодні людину без мобільного телефону. Діти, дорослі, пенсіонери, незалежно від статі та професії, мають смартфон. Шалений вибір, різноманітні ціни, безліч виробників – як зробити правильний вибір? Що потрібно знати, щоб не переплачувати?

Перш за все, вибираючи мобільний пристрій, потрібно визначитися, для виконання яких завдань він буде використовуватися. Точніше, які функції крім дзвінків повинен виконувати телефон. Адже від додаткових опцій, які ви будете дуже часто використовувати, залежить, на яку деталь слід звернути більшу увагу.

Як обрати якісний пристрій?

Вибір мобільної техніки має безліч нюансів. Виробники з кожною новою моделлю удосконалюють наші уявлення про можливості смартфона. Отож, для початку визначимося з функціями:

  • робота в Інтернеті (соціальні мережі, перегляд сайтів, електронна пошта);
  • дзвінки;
  • фото та відео;
  • перегляд фільмів, прослуховування музики;
  • читання книг;
  • ігри.

Якщо для вас важливим є лише здійснення дзвінків, то не варто переплачувати за потужний процесор для геймерів. Бюджетний смартфон впорається з базовими функціями.

Приділити увагу якості камери варто покупцям, які будуть фотографувати або знімати відео на свій смартфон. У такому випадку слід орієнтуватись на обсяг пам’яті та процесор (має бути не менше ніж чотири ядра), і, звісно, потужність камери. Читання книг або перегляд фільмів не повинні викликати напруження очей, тому діагональ екрана має бути достатньою. Знаючи, які потреби має задовольнити гаджет, легко визначити серед розмаїття моделей.

Операційна система, на якій працює смартфон, також має велике значення. Сьогодні таких є три:

  • iOS;
  • Android;
  • Windows Phone.

Перша операційна система є виключно у смартфонах Apple. Windows Phone – це загалом телефони Nokia. Усі інші відомі нам виробники випускають продукт з операційною системою Android.

Китайський бренд Xiaomi сьогодні є лідером серед покупців смартфонів на Android. Доступна ціна та гарна якість пристроїв швидко завоювали серця поціновувачів мобільної техніки. Xiaomi 12 та Xiaomi 12X мають особливий попит.

Відмінності та переваги

Дві, на перший погляд, однакові моделі все ж таки мають відмінності. Перелік можливих кольорів корпуса в Xiaomi 12 більший. Перевага в потужності також належить цій моделі. І хоча вона не дуже суттєва, під час активного використання телефона може зіграти роль. Обидва смартфони мають достатньо великий об’єм пам’яті.

Важливим фактором є тривалість роботи пристрою без підзарядки. З цією функцією Xiaomi 12Х впорається краще за аналогічний апарат. Особливістю обох моделей є відсутність роз’єму 3,5 мм для навушників. Тож тільки Type-C або бездротові навушники. Потужна камера обох телефонів практично ідентична, відмінність є лише у більш потужному спалаху в моделі 12Х.

Підсумовуючи відмінності обох смартфонів, потрібно сказати, що вони незначні. Обидві моделі є достойними та реалізуються за привабливою ціною. Вигідно придбати їх можна на сайті https://y.ua/articles/1211. Потужний функціонал і сучасний вигляд цих гаджетів точно не залишить вас розчарованими.






Коментарі (0)
avatar