реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Смачного: кекс до чаю, пиріжки до посту

Пиріжки до посту

Для тіста: 0,5 літра води, 100 г олії, 100 – 200 г цукру, 100 г дріжджів.
Закип’ятити воду, додати олію і цукор. Остудити до кімнатної температури, додати дріжджі, замісити тісто й поставити в тепле місце на 1 – 1,5 год. Сформувати пиріжки з обраною начинкою. Смажити в олії або запекти в духовці.

Начинка бурячна солодка
Відварені або спечені червоні буряки почистити, пропустити через м’ясорубку або натерти на тертушці. Окремо відварити чорнослив і теж пропустити через м’ясорубку (його можна замінити відвареними сушеними яблуками). За бажанням можна додати цукор та корицю.

Начинка з капусти

Капусту тонко нашаткувати, цибулю нарізати дрібними кубиками, морквину почистити та натерти на тертушці, викласти на сковорідку з олією, посолити, додати спеції та протушити близько 30 хв. Можна додати столову ложку томатного соусу.

Начинка з яблук
Яблука почистити, натерти на тертушці, додати 100 г цукру, 2 столові ложки білих мелених сухарів, корицю. Добре вимішати та нафарширувати пиріжки.

Начинка з гарбузом
Гарбуз нарізати невеликими шматочками, відварити, злити воду та добре відтиснути. Збити в блендері й додати цукор або сіль та спеції. До цієї начинки можна додати трошки ягід калини.

Маково-медова начинка
Мак промити теплою водою, залити окропом у співвідношенні 1х1, довести до кипіння та проварити 1 хвилину, залишити на 3 – 4 години для набухання. Потім мак відтиснути від води, розтерти в макітрі (або в блендері). Додати мед та добре вимішати.

Кекс до чаю
Інгредієнти: цукор – 1 скл., олія рафінована – 7 ст. ложок, чайна заварка – 1скл., подрібнені волоські горіхи (можна замінити родзинками) – 1 скл., 1 ч.л. меленої кориці, 0,5 ч. л. меленої гвоздики, 1 ч. л. соди, погашена оцтом, борошно – 2 скл.
Інгредієнти поступово додаємо один за одним. Викладаємо у глибоку форму і випікаємо на помірному вогні.

Фокачча з кропом та часником
Тісто: 1 скл. (240 мл) газованої або простої води, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. (з верxом) солі, 2 ст. л. олії, 3 скл. борошна (450 г), 1 ст. л. (без верxу) сухих дріжджів.

Намазка: 2 ст. л. оливкової олії, 3 – 4 зубчики часнику (роздавити), 2 ст. л. дрібнонарізаного кропу, сіль.
У миску міксера викладаємо всі продукти у вказаному порядку. На невеликій швидкості замішуємо тісто. Місимо 8 – 10 хв. Накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години. Обминаємо тісто. Формуємо з нього паляницю діаметром 28 – 30 см. Змішуємо оливкову олію і часник. Пальцями рук робимо по всій площі паляниці заглиблення. Змащуємо сумішшю часнику та олії. Даємо постояти ще 25 – 30 хв. Посипаємо кропом та сіллю. Випікаємо в нагрітій до 230 град.С дуxовці 13 – 15 хв. до золотистого кольору.




Теги:випічка, смачні страви, страви до посту, кекс


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Смакота! Больше всего мне понравились "Пиріжки до посту" - туда мука не нужна.....
avatar
2
Вот и верь после этого интернет-поварам :) А без муки -- разве это пирожки? Виртуальные разве что... Зато на них не растолстеешь :)
avatar