реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

«Славетні чернігівці» мають побачити світ

«Доброго дня! А ви мене не пригадуєте?» — звернувся до мене усміхнений енергійний дідусь. Хоча мені й довелося напружитися, проте я впізнав відомого дослідника Козелеччини та Остерщини Василя Олексійовича Круглика, який мешкає у селищі Козельці.
На сьогодні він дослідив історію 118 сіл та хуторів. А ще збирає матеріал для книги про відомих уродженців нашого краю. Таких розвідок у нього налічується вже декілька тисяч.

«Я люблю свою Батьківщину, тому мене й приваблює історія нашого краю, — пояснює причини свого захоплення пан Василь. — Раніше мені допомагав нині покійний менський краєзнавець Дмитро Калібаба. Планую в майбутньому, якщо Бог дасть віку, видати книгу-довідник «Славетні чернігівці».

Спілкування з панем Василем не пройшло даремно. Наприклад, ми висунули гіпотезу про походження назви озерця Слуків, розташованого біля села Омелянів під Броварами. Як підказала нам «Енциклопедія українознавства», слуквою поліщуки називали вальдшнепа. Тож цілком можливо, що через велику кількість цих птахів, що жили на його берегах, озеро й отримало свою назву.

Олександр ЯСЕНЧУК



Теги:історія сіл, краєзнавство, Козелецький район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar