реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Сквер імені Богдана Хмельницького буде змінено

Це вирішила вчора громадська рада при чернігівському міському голові, підтримавши в основному проект, запропонований архітектором Тетяною Мазур. Він передбачає, зокрема, встановлення фонтанів, маленьких велосипедних доріжок (для самокатів тощо), повернення пам'ятника Богдану Хмельницькому, щоб він дивився на церкву. Також буде впорядковано насадження, а сам сквер відгороджено від проїжджої частини зеленню та огорожею. Буде встановлено багато нових лавиць та ліхтарів.

Засідання громадської ради пройшло під головуванням міського голови Владислава Атрошенка, який активно коментував та обговорював проект реконструкції скверу, зауваживши, що й сам гуляв з дітьми в ньому у різні пори року.

Як зауважив представник обласної організації Народного Руху Сергій Черняков, у проекті не вистачає пам'ятного знаку жертвам Голодомору, хоча саме біля П'ятницької церкви щороку проходить вшанування.

Василь Чепурний, в.о. голови обласної організації НРУ та почесний голова чернігівської "Просвіти" імені Т.Шевченка, підкреслив, що фонтан біля церкви зовсім не заважає молитві, додавши, що каже це, "як практикуючий християнин". А пам'ятник жертвам Голодомору не повинен бути великим, головне - душевним, як той, що біля Михайлівського Золотоверхого собору у Києві.



Теги:Василь Чепурний, Владислав Атрошенко, Чернігівський Рух, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar