реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Скільки мерів має Чернігів? Оновлено.

Не все в порядку у данському королівстві, колись написав Вільям Шекспір. Не все у порядку і у молодіжній політиці нашого міста. Принаймні це стверджують автори нищеопублікованого листа. Оприлюднюємо його на засадах права вільного доступу до ЗМІ.
Олександр ЯСЕНЧУК
Чим ближче до виборів – тим більше активізуються різноманітні громадські рухи, зокрема молодіжні. Згадаймо лише ряд громадських організацій, які були створені з націлом на майбутні місцеві вибори.
А тепер про те, що діється в молодіжному русі міста сьогодні. Багато хто чув, читав про конкурс на обрання нового молодіжного мера в рамках конкурсу «Влада в руках у громади».
16 жовтня були представлені переможці цього конкурсу. Та незрозуміло яким чином їх було обрано і чому громадськість не повідомлена про це. Крім того реклама даного конкурсу проходила тільки два дні на сайті нашого міста. Бажаючих прийняти участь у конкурсі було б набагато більше, якби молодь Чернігова була поінформована про цей захід.
Цікавий факт у тому, що ініціатором конкурсу, як відомо із достовірних джерел, була організація ЧМГО «Громадська думка». Відповідно до результатів саме голова цієї організації й стала переможцем конкурсу. Якось це дуже насторожує.
До того ж навіщо ініціювати таку акцію, якщо влітку вже було реалізовано проект НДЛМ та осередку ВМГО «Студентська республіка» по обранню, шляхом демократичного, легітимного голосування, студентського мера 2009 та його магістрату. Регіональна «Студентська республіка» зібрала більш як 500 представників Чернігівського студенства та молоді, які таємним голосуванням обрали свого справжнього мера. Сьогодні ж його було обрано не молоддю нашого міста, а призначено представниками міської влади, які назвали себе журі.
Чому саме Анна Романова була обрана на посаду молодіжного міського голови? Адже молодь міста вже має свого мера- Павла Волочієнка, який ще обіймає посаду голови обласної студентської ради. Він дійсно знає про проблеми молоді та студенства та може ефективно їх вирішувати. Але про нього ніби забули. Він не отримав жодної з посад у міській молодіжній раді.
Висновки залишаються за Вами! Скажу одне: міська влада вкотре отримує користь, обдурюючи нас, а потім заявляє, що корупції у нашому місті немає.

Галина Македон,
член студентського магістрату 2009 року

Анна Романова погодилася прокоментувати дане звернення.
-Побути 2 години у ролі мера мені потрібне було не ради власних амбіцій, а заради того, щоб у присутності всіх «батьків міста» і ЗМІ висловити РЕАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ МІСТА і ГОРОДЯН. А також запропонувати ефективні способи їх вирішення (відсутність дитячих майданчиків, ремонт дахів, сміття - це все можна виправити до кінця 2009 року без бюджетних витрат!!!).
Я почула від представників влади те, що потрібне було тисячам городян: ЧИНОВНИКИ ОБІЦЯЛИ ВСЕ ВИПРАВИТИ!!! Тепер залишається тільки контролювати.
Якщо у когось з хлопців є талант, старанність і енергія займатися не БАЗІКАННЯМ, а СПРАВОЮ – пропонуйте реальну програму розвитку міста. І я готова визнати мером кого завгодно.
Якщо якісь незгоди - пропоную влаштувати відкриті публічні дебати.






Коментарі (1)
avatar
1
Оно и понятно. романова-младшая - это ж родственница "толстой тьоти из облрады".
"царский клан" рвется к власти.
avatar