реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Скандал, диригований регіоналами?

"Нема жодної копійки нецільового використання коштів!" - заявив начальник Чернігівського міського управління світи Василь Білогура в ефірі каналу "Дитинець" про так званий скандал із коштами на харчування школярів.

В соціальних мережах та на деяких сайтах була поширена інформація про нібито зловживання чернігівських чиновників від освіти на кілька мільйонів на годуванні школярів гарячими обідами.

"Якщо проаналізувати ситуацію з управлінням освіти, - каже заступник міського голови Олександр Ломако, - можна чітко побачити політизацію питань, поверховість та небажання розбиратися. Яскравий приклад - історія з договором із КП "Шкільне". Саме це підприємство подало на тендер найменшу суму - 10,647 млн грн. Також в торгах брали участь приватні підприємці з вищою ціновою пропозицією. Перший платіж був по акту майже через місяць після тендеру на суму трошки більше 500 тис (а не в день тендеру на 2,7 млн, як пишуть деякі ЗМІ). Вже пізніше Антимонопольний комітет визнав договір неправильним. Вони вимагають від управління освіти розірвати договір з КП "Шкільне" на підставі того, що треба було дискваліфікувати СПД, які брали участь в тендері, скасувати його та після процедури переговорів заключити договір з тим же КП "Шкільне".

Василь Білогура, як відповідальний керівник, на перше місце поставив питання харчування дітей. Адже Антимонопольний в своєму рішенні не вказав, хто має забезпечити гарячі обіди школярів на період, коли буде розірваний договір з КП "Шкільне" та проведені всі процедури".

Журналісти (чи ті, хто себе такими вважає) не вважали необхідним вивчити питання тендеру. Бо якби вивчали, то помітили б, що фізична особа - підприємець Борисенко має прямий зв'язок з лідером біло- сердечних у Чернігівській міській раді. А саме ця ФОП подала на тендер неправильні документи, створюючи свідомо підставу для припинення годування школярів гарячими обідами. Виграло ж тендер комунальне підприємство і біло-голубі втратили одну з годівничок, яка в них була за часів Соколова - Купріяненка.

Тож шукати махінаторів треба не в міському правління освіти, яке діє відповідно до бюрократичних процедур, а саме в замовниках і організаторах цього скандалу. Молодому ж начальнику управління освіти Василю Білогурі треба подякувати, що всупереч "проіскам врагов" забезпечив гарячі обіди, бо розрахунок був на припинення їх ще у березні. Зашкодив планам регіоналів карантин. А тепер літні місяці дадуть можливість провести новий тендер і до осені вирішити проблему харчування дітей у закладах міського управління освіти.


Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Білогура, пр, Чернігівська міська рада, гарячі обіди


Читайте також



Коментарі (0)
avatar